Mursi’ye Verilen İdam Cezasına Tepki

Van’da Sivil Dayanışma İnisiyatifi, Mısır’da halkın oyları ile seçilen Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasına tepki göstererek, “Ölüm kararları sahte hakimlerce değil, sadece hakimler hakimi olan Allah katında alınır” dedi.

Hz. Ömer Cami avlusunda ikindi namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında, Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına metni okuyan Hayati Beyde, Mısır’da 3 Temmuz darbesinden sonra İsrail yanlısı Darbeci Sisi ve batılı müstekbirleri tarafından her türlü katliamın devam ettiğini ve Müslüman Mısır halkının her gün daha ağır bedeller ödediğini belirtti. Tüm dünyanın gözü önünde Adeviye meydanında canlı yayında 6 bin müslümanı şehit eden darbecilerin şimdide halkın oyu ile seçilmiş olan Muhammed Mursi ve dava arkadaşları İhvan-ı Müslimin cemaatinin yöneticilerini idam etmeye hazırlandığını ifade eden Beyde, “Yeryüzünde zulmün sonunu hazırlayacak ve tüm dünyada selameti inşa edecek olanlar şüphesiz ki İslami hareketleridir. Bu hareketlerin en önelisi İhvan-ı Müslimin hareketidir” dedi.
Tüm insanların özgürce yaşayacağı ve zorbaların sesinin kısılacağı günlerin özlemiyle milyonlarca şehit vermekten asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Beyde, “Bu idam kararlarını alanlar ile demokrasi putunun arkasına saklanan sahte demokratlar iyi bilmelidir ki bizler Allah’ın bize emrettiği dünyayı özgürleştirme görevimize devam edeceğiz. Bütün dünya bunu iyi bilsin ki ölüm kararları sahte hakimlerce değil, sadece ve sadece hakimler hakimi olan Allah katında alınır. İyi bilin ki idam kararları Mısır halkının ve tüm dünya halklarının nazarında geçersizdir. Sizler bu zulümlerinize devam ederek ancak kendi sonunuzu hazırlamaktasınız. Bu topraklarda İslam’ın gür sesi yankılandığında sizleri ne batılı zalim dostlarınız ne de yerli işbirlikçileriniz kurtaramayacak” ifadelerini kullandı.
Açıklamasına Muhammed Mursi’nin mahkemede okuduğu Ali İmran suresindeki ayetlerle son veren Beyde tüm İslam aleminin Ramazan’ını tebrik etti.

Bakmadan Geçme