Muhtarlardan çözüm sürecine destek

Van’ın ilk ve tek kadın muhtarı, Demir Leydi lakabıyla tanınan Cumhuriyet mahallesi muhtarı Leyla Tanrıtanır Türkiye’nin dört bir yanından muhtarların katılımıyla Adıyaman’da gerçekleştirilen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 15. istişare toplantısında Van’ı temsil etti.

İlhan Siyahtaş

Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda bayan ve erkek muhtarın katıldığı sorunların görüşüldüğü toplantının başarılı geçtiğini belirten Leyla Tanrıtanır,   toplantıdan, geleceğe dönük yararlı sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ve Adıyaman Belediyesi’nin ev sahipliğinde  gerçekleştirilen istişare toplantısına Türkiye’nin 72 ilinden 100’ün üzerinde muhtar katıldığını belirten  Tanrıtanır  Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen 15. istişare ve yönetim kurulu toplantısına  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın  AK Parti Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Baro Başkanı Hasan Demir, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, muhtar dernekleri başkanları ve muhtarlar katıldı.

Leyla Tanrıtanır, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran’ın  ‘Çözüm Süreci’ ve ‘Uyuşturucu’ konularına değinerek, “Ülkenin gündemini işgal eden uyuşturucuyla mücadelede bizimde gayret gösterecek olmamızdan dolayı çok mutluyuz. Muhtarlar her zaman ülke gündemini takip ederek katkı sağlamaya çalışıyor. Ülkemizin en önemli gündem maddesinden biri de ‘Çözüm Süreci’dir.  Türkiye’de iç barışı sağlamalıyız. Bir birimize sahiplenmeliyiz” ddiğini kaydetti.

-Özellikle çözüm sürecinin önemine vurgu yapılan toplantıda muhtarların barış, kardeşlik için güçlü bir irade ortaya koyduklarını kaydederek toplantıyı değerlendiren Leyla Tanrıtanır şunları söyledi:  “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 15. istişare ve yönetim kurulu toplantısı ‘uyuşturucu bağımlılığı’ başlığında gerçekleşti. Toplantıya Van’ın bayan muhtarı olarak katıldım. Çok önemli konular  görüşüldü. Adıyaman ili ve yöneticileri çok başarılı ve sıcak ev sahipliği yaptılar. Adıyaman Valimize, Adıyaman Belediye Başkanımıza, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanımız Hüseyin Akdeniz'e ve ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun misafirperverliğini ortaya koyan, eksiksiz bir organizasyonla bizleri ağırlayan Adıyaman Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş'a ve Adıyaman muhtarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”  

Bakmadan Geçme