Meteoroloji'den hava durumu açıklaması

24 Mayıs 2024'te, Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Muş, Bitlis ve Van'ın doğusu ile güneyinde ise aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle ve akşam saatleri arasında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması öngörülüyor. Rüzgarın batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, dalgaların 0,25 ila 0,75 metre arasında olması bekleniyor. Görüş genellikle iyi olacak, yağış anında orta seviyede olması tahmin ediliyor.

İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların Van ve Bitlis'te 18 derece, Hakkari ve Muş'ta ise 21 derece olması öngörülüyor.

Bölgedeki öğle ve akşam saatleri arasındaki güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi beklenen rüzgarlar nedeniyle, ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma gibi aksaklıklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
Ayrıca, akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme