Kripto piyasasında son durum: Bitcoin kritik seviyede

Bitcoin borsa yatırım fonunun onaylanacağına dair çıkan haberler Bitcoinin yukarı yönde hareketlenmesine katkıda bulundu. Ayrıca Fed'in yapmış olduğu iyimser açıklamaların ardından kripto piyasasında yükselişler başladı.

Kripto para piyasasında bu hafta Bitcoin'in artışı ile birlikte yükselişe geçti. ABD basınında yer alan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun ocak ayında onaylanabileceğine dair haberler yer aldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) daha öncelerde Grayscale'in Bitcoin EFT başvurusunu reddetmişti. Bu başvuru dava sürecine taşınmıştı ve temyiz mahkemesi başvurunun hatalı olduğunu hükmetmişti. Başvuruya dair iyimser durum karşısında Bitcoin yüzde 3'lük artışla 39 bin dolar seviyelerine çıktı. Bitcoin 2022 yılının mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini test etti. 

2023 yılının sona ermesine çok az bir vakit kalmasına rağmen kripto yatırımcıları yıl sonuna kadar Bitcoin'in 40 bin dolar seviyesini aşmasını bekliyor. 

Fed'in açıklamaları yükselişte etkili oldu 

ETF onayının iyimser hava yaratması ve Fed'den gelen açıklamalarla kripto piyasası yükselişe geçti. 

Fed Başkanı Jerome Powell faiz indirimini beklemek için erken olduğunu gerekirse faiz artırımına gidilebileceğini söyledi. Benzer şekilde açıklamalarda bulunan New York Fed Başkanı John Williams ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly enflasyonun iyi bir seviyede olduğunu belirtirken faiz artışlarının bittiğini söylemek için erken olduğunu belirtti. 

Bu açıklamarın ardından kripto varlıkların lideri olan Bitcoin 39 bin 750 dolar seviyesinden işlem gördü.

2024 Yılı için Bitcoin Beklentileri

TradeStation aracı kurum Başkanı Anthony Rousseau ''Fed faiz artırım döngüsünü duraklattı ve dünyanın dört bir yanından merkez bankaları Fed'e destek vermeye başladı. Baskı döngüsünün zirvesindeyiz risk varklıklarının devam edebeilmesi için baskıların sona ermesine ihtiyacımız var'' dedi.

2024 yılı için beklentilerini dile getiren Rousseau ''2024'de piyasalar için potansiyel olarak en net pozitif likidite sağlanacağını'' ancak Bitcoin tarafındaki asıl artışların yaşanması için öcelikle bu pozitif likiditeyi görmemiz gerek diyerek görüşünü belirtti. 

Kaynak: Sözcü

Bakmadan Geçme