Korona Günlüğü 3

Korona’dan çok bizi ‘’Koronafobi’’ etkiliyor

Efe ORMAN

 Yalova Atatürk İlkokulu 4K sınıfı öğrencisi

On yaşındayım ama görmediğim felaket kalmadı. Deprem, çığ, savaş, sel, terör, darbe…

Fakat hiçbiri salgın hastalık kadar kötü değilmiş. Babaannemi, dedemi görmeye bile gidemiyorum… Dışarıda özgürce arkadaşlarımla oynayamıyorum, okuluma bile gidemiyorum. Her şeyi bu kadar yasaklayacak güç kimde var? Doğa mı bizi cezalandırıyor acaba? Haberlere bakıyorum da sanki doğa kendini iyileştiriyor gibi. Çin’in havası temizlenmiş, İtalya’da ırmaklar berrak akmaya başlamış… Bu virüs sayesinde doğayı kirletenler evlerine kapanıyor, devam edenlerse cezasını en ağırından alıyor; Ölüm! Covid-19 doğanın doktoru insanların ise katili. Eğer korona çok büyürse doğa eski haline biraz dönebilir, ama bazıları bunu korona yüzünden göremeyecek. Bu süreçte bizde birbirimizi sadece telefonlardan ve fotoğraflardan görebileceğiz. Korona ’dan çok bizi ‘’Koronafobi’’ etkiliyor. Bir düşünün; Evi olmayan insanlar sizce ne yapıyor, onlara çok üzülüyorum, bu halde dışarıda kalıyorlar.  Birde korona bizim planlarımızı alt üst etti. Tam okulumdan mezun olup burslu kazandığım okula geçecekken, mezuniyet balosuna hazırlıklar başlarken, korona her şeyi engelledi. Okulu erkenden bitirdi sanki. Zaten devamını tahmin edebilirsiniz uzaktan eğitim gibi şeyler…

 İki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Evlerdeyiz. 

Korona’ yı eleştirdik şimdi gelelim iyi yanlarına:

Dinlenmemize olanak sağlıyor,

Ben ara tatilin 95’ini bursluluk sınavlarına çalışarak geçirdiğim için benim dinlenmeme olanak sağlıyor. Ve en önemlisi ailemizle vakit geçirmemizi sağlıyor

Babamı hiç bu kadar evde görmemiştim.

Korona iyi mi kötü mü karar vermek zor…  Ama insanları öldürdüğü için iyi olmadığını biliyorum. 

 

Eski güzel günlerimize yeniden döneceğimize inanıyoruz

Yağmur Züleyha Erörs

Özgün Coşkun Haydaroğlu İlköğretim Okulu 2B sınıfı öğrencisi

 Dünya, ülkemiz ve Van’ımız koronavürs salgınından geçiyor.

İnsanların ciğerlerine yerleşerek solunum almasını önleyen koronavirüs nedeniyle tüm dünyada herkesin evinde kalması, izole olması, temas etmemesi ve soysal mesafeyi koruyarak kişisel hijyene dikkat etmesi isteniyor. Benim ailemde bunalar dikkat ediyor.   Zorunlu olmadıkça babam annem dışarı çıkmıyor çıktıklarında maske takıyorlar ve kurallara dikkat ediyorlar.  İki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 Okullar zorunlu tatil olduğu bizlerde evlerimizdeyiz.   Bu sürede kitap okuyorum, ders çalışıyorum. Ama sınıfı mı arkadaşlarımı çok özlüyorum.  Dışarıya çıkıp oyun oynayamıyoruz evde canım sıkılıyor sıkıldığı için hikâyelerimi okuyup testlerimi çözüyorum.

 Koronavirüs günlerinde genelde ailemle vakit geçirip sohbet ediyoruz, etkinlikler yapıyoruz ama hiçbiri okuldaki gibi arkadaşlarımla Can oynamak kadar zevkli değil.  Evde ders çalıştığım zaman da okuldaki gibi zevk almıyorum. Öğretmenimin ders anlatmasını arkadaşlarımın teneffüslerde oyunlarını, en çok da okulumun Zekâ Kulübü oyunlarını özlüyorum.

 Okulumu özlemeye başladım.  Sınıfı koridoru bahçeye öğretmenlerimi herkesi çok özledim.  Meğer gereksiz tatil ve uzaktan eğitim hiç güzel değilmiş. Okulumu bir daha hiç bırakmak istemiyorum. Okuldaki arkadaşların Büşra, Esr,Berfin, Neslihan ve diğer arkadaşlarım  onlarla ne güzel vakit geçiriyorduk.

Uyarılara uyulursa koronavirüs salgınından yakın zamanda ülkemizin kurtulacağına,  eski güzel günlerimize yeniden döneceğimize inanıyoruz.

Biricik okulun, sevgili öğretmenlerim sizi çok seviyorum

Bakmadan Geçme