KKTC'NİN YENİ CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandıklar kapandı, oy sayma işlemi başladı. KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Tatar, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC'de oy verme işlemi sabah saat 08.00'da başladı saat 18.00'de tamamlandı. Sandıklar açıldı oy sayımı başlandı. KKTC'deErsin Tatar Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa  Akıncı yarıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 738 sandığın 671’i sayıldı. İlk sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar yüzde 51,94 oy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yüzde 48,6 oy aldı.

11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

AKINCI NE DEMİŞTİ?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Kırım'ın ilhakı" gibi Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye bağlanmasının "korkunç" olacağı açıklamalarına siyaset dünyasından çok sayıda tepki geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı Kapalı Maraş'ın açılmasından sonra yaptığı skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Akıncı katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamasında; 'Topraklarımızdan bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz.' sözlerini kullanınca haddi aşan bu sözleri büyük tepki çekti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı daha önce de Türkiye'nin garantörlüğü yerine İngiltere ve Yunanistan'ın da dahil olduğu ortak bir gücün Kıbrıs'ta konuşlanmasını teklif etmişti. 

Bakmadan Geçme