KADINLAR ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

2015 Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası 2. grup kura çekimi internet üzerinden gerçekleştirildi. Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımının da yer aldığı karşılaşmalar 6-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek.

Rıdvan CAN

2015 Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası finali tek maç eleme usulünde gerçekleştirilecek. Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarını birinci tamamlayan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Bir üst turda takımlar kura ile 5'er takımlı 4 grup halinde mücadele edecek. Bu aşamada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale kalma hakkı elde edecek. Çeyrek final ve Final tek maç eleme usulünde gerçekleştirilecek.

''HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK''
Kendilerini çok zor maçların beklediğinin farkında olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı Antrenörü Ramazan Bildirici, ''Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. İlk turu geçtiğimiz zaman neyi nasıl yapmamız gerektiğini, hangi yönlerimizin eksik, hangi yönlerimizin iyi olduğunu göreceğiz'' dedi. Takımın moral motivasyonunun üst düzeyde olduğunu belirten Bildirici, Ankara Grubunda mücadele edeceğiz, rakiplerimiz güçlü takımlar, Bizde güçlüyüz. Hazırlıklarımızı Van Atatürk Şehir Stadyumunda sürdürüyoruz. Takımda eksik ve cezalı oyuncu yoktur. Hedefimiz Grup'tan çıkmak' diye konuştu.

''GRUP'TAN ÇIKACAĞIZ''
Grup'tan çıkacaklarını söyleye Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Futbol takımı kaptanı Hamide Şeylan, geçen sezona göre daha güçlü bir takıma sahip olduklarını belirterek hedeflenen başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Şeylan, ''Bunun da en yakın örneğini geçen sezon 3 ligde şampiyon olarak yaşadık şimdi 2.ligdeyiz ve önümüzde Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları var ve Ankara Grubunda mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz geldikleri noktada kendilerini ispat etmiş takımlar fakat bizde iyi bir takımız. Çok iyi bir ortamımız var, arkadaşlık ruhu çok iyi bir ekip olduk. Rakiplerimiz bizden korksun çünkü gruptan şampiyon çıkacağız'' dedi.

Bakmadan Geçme