İpekyolu’ Belediyesi’nden Kadın’a Şiddet Paneli

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla İpekyolu Belediyesi panel ve fotoğraf sergisi düzenledi.

İlhan Siyahtaş

Panel’e katılan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav “Kadınların sömürüldüğü bu günde erkek arkadaşların kendilerine destek vermesinin gurur verici olduğunu ve Kobani’de kadın mücadelesi devam ediyor “ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen panele İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, ilçe belediye eş Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, DÖKH ve Barış Anneleri insiyatifi ve kadınlar katıldı.

Eş Başkan Aygül Bidav, “Annelerimiz ve kadınlarımız DAİŞ çeteleri tarafından zulme uğruyorlar. Bunu herkes bilsin ki kadınlar hiçbir zaman mağdur olmadı olmayacakta” şeklinde konuştu. Van’ı kadın rengi yapmak istediklerini belirten Bidav, ancak çalışmalarının bu yönde yetersiz olduğunu kaydederek, “Şiddet sadece ölüm değildir. Fikriyle, diliyle her şekilde şiddeti ele alabiliriz. Kadınlar olarak el ele verelim Van’ı güzelleştirelim” diye konuştu.

İpekyolu Belediyesi Eş başkanı Veysel Keser, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde 69 gündür Kobani’de mücadele veren direnişçileri örnek vererek, erkek egemen devletçi zihniyetin, iktidarın kadının iradesine, fikrine, bedenine ve emeğine dönük saldırılarına dur denilmesi gerekir. Kürt ve kadın özgürlük mücadelesini yükseltmek gerektiğini ve onun için dünyanın ünlü dergi ve yazarları manşet atıyor. ‘Kürt kadınları dünyanın şerefidir’ diye gerçekten de şeref, onur, insan, insanlık ve özgürlük fenomeni Kürt kadınlarının direniş ve mücadelesiyle değer kazanıyor. Tarihin ilk şafağında olduğu gibi bu günde geleceğin yaşamını kadınlar inşa ediyor. Onlara çok şey borçluyuz. Onun için onların mücadelesi ve emeği karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme