Üçer Öğretmen Atamalarını Sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Sosyal Bilgiler Öğretmenlerin atanması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yazılı soru önergesi verdi.

Vansesi Haber Merkezi

Soru  önergesiyle ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Özdal Üçer, 2014 Yılı Eylül ayı öğretmen atamalarında önemli bir biçimde mağdur edilen branşlardan biri de Sosyal Bilgiler Öğretmeni atamasında yaşandığını kaydetti. Üçer, “ Bütün branşlardaki alımların yetersiz olduğu yüz binlerce öğretmenin atamasının yapılmadığı gerçeği mevzu bahisken; Sosyal Bilgiler Öğretmenliği branşında ataması yapılan öğretmen sayısı 2013 yılındaki alımın yaklaşık olarak dörtte biri civarına gerilemiştir. Yirmi binden fazla Sosyal Bilgiler Öğretmeninin hâlihazırda atama beklediği bilinmekteyken; sayının arttırılması yerine azaltılması durumun vahametini daha da arttırmıştır ”dedi.

Üçer önergesinde şu sorulara yer verdi:” 2014 Yılı Eylül ayı öğretmen atamalarında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Branşında bir önceki yıla göre yaşanan ciddi düşüş hangi gerekçelere dayandırılmaktadır? Gerçekleşmesi ihtimal dâhilinde olan ve ataması yapılmayan öğretmenlerin sabırsızlıkla beklediği 2015 yılı Şubat ayı atamalarında ne kadar Sosyal Bilgiler Öğretmeninin atanması öngörülmektedir? Bu sayı belirlenirken; 2014 Yılı Eylül ayı atamasında Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin maruz bırakıldıkları mağduriyetin giderilmesi adına ek artış düşünülmekte midir?”

Bakmadan Geçme