Hak- Par Van İl Başkanından açıklama...

Geçtiğimiz günlerde bu köşede yayınlanan "Kemal Burkay Şahinlerle güvercinler" Başlıklı yazımla ilgili Hak ve Özgürlükler Partisi Van İl Başkanı Sayın Tayip Kızılyıdız'dan yanıt aldım. Yazdıklarıma verdiği açıklamaları içeren yanıtı aynen aşağıda sunuyorum.
Amacım ülkemizdeki son sosyal gelişmeler karşısında Kürt solunun çok önemli bir ismi olan Sayın Burkay ve arkadaşlarının düşüncelerini okurlarımla paylaşmaktı.
Sayın Tayip Kızılyıldız'a sağduyusundan dolayı ve ivedilikle gönderdiği açıklamalar için çok teşekkür ederim.
İşte o açıklama:
"Kemal Burkay son süreci, ya da son gelişmeleri ''Barış süreci'',''Çözüm süreci'' gibi adlarla isimlendirmiyor. Bunu BDP çevresi ''Barış süreci'', AKP' liler de''Çözüm süreci'' olarak adlandırıyorlar. Biz ise süreci PKK'nın silah bırakması, ya da PKK'nın silahlı mücadele yönteminden ayrılması olarak algılanması gerektiğini söylüyoruz. Bununda Ülke için, Türkler için, başta da Kürtler için yararına olacağını söylüyoruz.
Sayın Kemal Burkay'ın Van TV deki konuşmasında CHP ye ilişkin bölümünde sanırım dikkatinizden küçük bir bölüm kaçmış olmalı. O konuşmada CHP mevcut sürecin dışında kalmaması gerektiği yönünde bir görüş belirtmedi. Sürece ya da önerilen kurum ve kurullara katılmasının tamamen kendi tercihleri olacağını ifade etti. Kürt sorununun çözümü yönünde ona da sorumluluk düştüğünü, sorumluluklarını mutlaka yerine getirmesi gerektiğini söyledi. İktidarın her yaptığı şeye muhalefet olarak mutlaka, her koşulda karşı çıkmanın doğru olmadığını ifade etti. CHP'nin asli rolünü oynaması gerektiğini, gerçek bir Sosyal Demokrat gibi davranmasını beklediğini, statükocu (mevcut durumda) kalıp tutuculaşırsa yok olacağını, oysaki toplumu daha ileri seviyelere dönük değiştirmeye, dönüştürmeye öncülük üstlenmesi gerektiğini ifade etti.
Kürt sorunu, anadilde eğitim sorunu; öyle müfredata iki saatlik seçmeli ders konularak çözülemeyeceğini söyleyerek daha cesur, daha radikal ve daha gerçekçi adımların atılması gerektiğini söyledi. Gerçekçi çözümün, gerçek eşitlikten geçtiğini, bunun sağlanması halinde kardeşçe, eşit koşullarda bir arada yaşamanın mümkün ve gerekli olduğunu bir kez daha ifade etti. Selam ve sevgilerimle hoşça kalın
." Tayyip Kızılyıldız

 

Bakmadan Geçme