Hatice Çoban:'Türkiye'nin Barışına Saldırıyorlar'

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) son günlerde Irak Şam İslam Devleti ( DAİŞ) ’in örgütü tarafından Kobani’ye yönelik yapılan saldırıları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, “Bugün Kobani’ye saldıranlar sadece Kürde ve toprağına saldırmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin Barışına saldırıyorlar” dedi.

İlhan Siyahtaş

Kobani’de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklamasını okuyan DBP Van İl Başkan Yardımcısı Atilla Kumli “ Rojava’da DAİŞ çetelerinin halka yönelik saldırı ve katliamları aralıksız bir şekilde sürüyor.  Bu katliamlara karşı kendisini en özgürlükçü, en demokrat, en hümanist olarak ifade eden ülkelerin dahi derin bir sessizlik içinde olduğunu kınıyoruz.  DAİŞ çetelerini kurgulayıp Kürt halkına saldırtan güçlerin bugün bu planlarını hayata geçirmek üzere harekete geçtiğini söylemek isterim. Barışta ki ısrar ve kararlılığımızı su istimal edenlere neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Barışı ancak Kürt halkının direnişi getirecektir.   Tüm Van halkını Kobane’yi sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.   

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban “ Bizim asıl beklentimiz halkımızdandır. Çünkü Kürt halkı bir barış süreci yürütüyor, Kobani ise barışın adıdır. Kobani’yi korumak barışı korumak kadar önemlidir. Kobani Kürt halkının somut bir kazanımıdır. Kobani’ye saldıranlar sadece Kürde ve toprağına saldırmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin barışına saldırıyorlar. Bu saldırılar Türkiye’nin barışını sabote etmek isteyen güçler tarafından yapılıyor. Kobani bu kadar değerli ve önemlidir. Kobani Türkiye’nin demokrasisini, huzuru ve barışını da ifade eder. Eğer Kobani yok ise barışta yoktur. Bizim asıl çağrımız halkımızadır, iradelerine sahip çıkmalarıdır. Bizde 15 Eylül’den beri olarak sınırdayız. Herkesin elinden gelenin fazlasını yapmasını istiyoruz. Yarın barış için geç olabilir, savaş kapımızda. Bizden olanı,  soydaşlarımızı yok ediyorlar” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme