Kent meydanı çalışmaları sürüyor

Cumhuriyet Caddesi Şehir Parkı yanında bulunan ve yapımı devam eden Çok Amaçlı Kent Meydanında çalışmalar sürüyor.

Burhan Ergin

Dönemin Valisi Murat Zorluoğlu tarafından yapılması planlanan ancak bir türlü yapılamayan kent meydanı için çalışmalar devam ediyor.

Eski belediye binası ve müze arazisi üzerinde hayata geçirilecek çok amaçlı kent meydanı yapım işi Büyükşehir Belediyesi himayesinde Geo Tek Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile İs Ak İnşaat Elektrik Turizm Petrol Taahhüt Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığıyla gerçekleştiriliyor.

Dönemin Valisi Murat Zorluoğlu’nun Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilip ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra bir türlü çalışmalara başlanılamayan, Van’ın vizyonunu değiştirecek prestij projelerinden olan halkın rahat nefes alabileceği, ailelerin rahatlıkla gezip, dolaşıp dinlenebileceği, çocuklar için oyun alanlarının olacağı, Cumhuriyet Caddesi’nin değerine değer katarak şehir merkezine nefes aldıracak Çok Amaçlı Kent Meydanı projesi yapım çalışmaları başladı. 7 milyon 635 bin TL’ye mal olması beklenen kent meydanı projesi 9 Eylül 2023 tarihinde tamamlanarak Van halkının hizmetine sunulacak.

Bakmadan Geçme