İlçeler spor tesisine kavuşuyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2014 yatırım programında Erciş, Edremit, Gevaş, Gürpınar, Saray, Çatak, Muradiye ilçelerine spor tesisleri yapacak.

Rıdvan CAN

Van’ın salon sporları açısından son yıllarda önemli bir mesafe kat ettiğini ancak eksikliklerinin bulunduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, “ İl Merkezi ve ilçelerde yeni tesisler planlıyoruz. İl ve ilçelerde tesis eksikliklerimizi gidererek sporda önemli başarılara imza atacağız” dedi.

İl genelinde tesis yapımlarını ve sportif faaliyetleri değerlendiren Aslan Sinir “Bilindiği gibi ilimiz iki büyük deprem geçirdi buna rağmen Gençlik Hizmetleri Spor çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Bu tempomuzu 2014 sezonunda da sürdüreceğiz ”  dedi.

 İlçelerimize Ağırlık Verdik

İl ve ilçelerde gençlerin salon sporlarına ilgilerinin yoğunlaşacağını ifade eden Aslan Sinir,  2014 yatırım programında Van Merkezde Futbol Sahası, Edremit’te Futbol Sahası, Atletizm Sahası, Gençlik Merkezi, Saray’da Futbol Sahası, Muradiye’de Spor Salonu, Çatak’ta Spor Salonu, Gevaş’ta Spor Salonu, Gürpınar’da Spor Salonu, yatırım tekliflerinin yer aldığını söyledi.  Sinir, “ Bu tesislerin dışında Çatak ve Muradiye ilçelerinde Spor Salonu, Van merkezde Gençlik Merkezi inşaatları için yer tahsisi bekliyoruz. Ayrıca Kalkınma Birliği tarafından 5 adet spor salonu daha yapılacaktır. Hedefimiz bütün ilçelerimizde sporcu gençlerimize ulusal müsabakalarda yarışma olanağı sağlamaktır”  dedi.

Salonlardan Yetenekli Sporcular Çıkaracağız

Aslan sinir, ‘’ 2013’te yapımını tamamladığımız ve inşaatına başladığımız spor tesisleriyle birlikte artık ilçelerimizde salon sporları ve bireysel spor branşlarında yetenekli sporcular çıkaracağız.  Yapımı devam eden salonlarımız da belirlediğimiz süre içinde tamamlanacak ve faaliyete açılacak. Bu tesislerin faaliyete açılması ile birlikte ilimizde özellikle salon sporlarında önemli bir gelişme sağlayacağımıza inanıyorum. Salon sporlarında hentbol, basketbol ve voleybol, karete, teakvando, güreş, Abalı Kayak tesislerimizde ise, kayak sporunda gençlerimizi hazırlıyoruz.  Sahalarda çeşitli branşlarda başarıyla mücadele eden takımlarımız var.  Bu takımlarımızın kadrolarının büyük bir bölümünü ilimizin gençleri oluşturuyor” diye konuştu.

 

Her Kesimden Destek Bekliyoruz

İş adamlarından destek beklediklerini vurgulayan Sinir şunları söyledi:  “ Van Bayanlar Hentbol takımımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri içinde bayanlar hentbol 1. Ligi’nde mücadele eden tek takımdır.  Salon sporlarında profesyonel mücadele eden bir takımın idamesini sağlamak, ihtiyaçlarını karşılamak kolay değil. Bunu müdürlük olarak biz sağlamaya çalışıyoruz. Van’ın gençlerinin daha başarılı olması için herkesten destek bekliyoruz.  Bunun yanı sıra özellikle salon sporlarında ilimizi hem deplasmanlı liglerde temsil edecek olan sporcularımızın ve kulüplerinin de desteğe ihtiyacı vardır. O nedenle sağlanacak destek Van’ımızın sporuna katkı sağlayacaktır. Meslek odalarımızdan, iş adamlarımızdan, spora gönül veren ve maddi durumu iyi olan herkesten destek bekliyoruz.   Biz iş adamlarımızın sponsorluk mantığıyla hareket ederek bütün branşlarımıza katkı sunmalarını,  firmalarını spor ile tanıtmalarını istiyoruz.  İş adamlarımız destek verir ise Van’da spor başarıdan başarıya koşacaktır” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme