Gülaçar: Korkunun Ecele Faydası Yoktur

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar Sanat Sokağında bir grup tarafından yapılan saldırı sonrası basın toplantısı yaptı.

İlhan Siyahtaş

Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti İl başkanı Abdullah Aras, , Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve birçok partili katıldı.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar “ Biz yola çıkarken şu cümleyi ifade etmiştik, barış içerisinde bir yarış istiyoruz.  Bütün güzelliğimizle Van halkına dedik ki, bizler bu memleketin evlatları olarak size hizmet adına geliyoruz. Bu memleketin kaderini değiştireceğiz. Bu şehir bir milyonu aşan nüfusuyla büyük bir şehirdir. Bu şehrin hizmete ihtiyacı vardır, bu şehrin geleceğine, bu şehirde yaşayan bütün vatandaşlarımızın geleceğine hizmet ihtiyacı var. Bizde Ak kadro olarak yola çıktık. Biz seçim çalışmaları kapsamında esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ederken onlardan şu sözleri duyuyoruz. Allah aşkına artık gelin diyorlar. Bire bir bizimle kucaklaşırken artık gelin, hatta korkudan kulağımıza eğilip artık gelin Van sizden hizmet bekliyor. Bizde diyoruz ki Allah’ın izniyle geliyoruz. Beş yıl boyunca hizmet üretmemiş arkadaşların bugün yine halkımız üzerinden korkuyla, baskıyla, şiddetle bu halkı yine manipüle etme hesaplarını biz boşa çıkarıyoruz.  Bu halk her şeyi görüyor ve her şeyi okuyor. Sanat sokağı esnafımızın ziyareti sırasında pravokosyon olduğunu düşündüğümüz, maruz kaldığımız bir olay gerçekleşti.  Memlekette Maraş caddesinde taş mı var? Bir anda taşlı bir saldırıya uğradık. Yazık çok yazık diyorum. Siz kendinizi hizmetinizle, yaptıklarınızla, yapacaklarınızla ifade edin. Taşla, sopayla, baskıyla, şiddetle siyaseti artık bizim insanımız bunu kabul etmiyor” dedi.

 Gülaçar: Korkunun ecele faydası yoktur

Gülaçar konuşmasında “Bu şehirde yaşayan bütün insanlarımız huzur diyor, kardeşlik diyor, barış diyor. Bizde barışın ve huzurun teminatı olarak aziz halkımıza söz veriyoruz. Biz geleceğiz ve sizin hizmetkârınız olacağız.  Kardeşlerim korkunun ecele faydası yoktur. Eğer hizmet yapmışsanız karşılığını bulacaksınız. Ama eğer beş yıl boyunca bu halka hizmet etmeden bir daha oylarını çalma adına bir çalışma yapıyorsanız bu halk bunu artık yemiyor ve yutmuyor” dedi.

Gülaçar: Acımasızca taşlandık

Bütün Türkiye’ye ve Van halkına sesleniyorum şuan bir mağduriyetimiz var ve taşlandık. Hem de acımasızca taşlandık. Esnaf kardeşlerimiz bizleri bağırlarına basarken birkaç provokatör bizi ve halkımızı sindirme adına bir eylemde bulundu. Kendi adıma söylüyorum korkmuyorum, ama bu davaya gönül vermiş Ak partinin 11 yıllık hizmetlerine bire bir şahit olmuş onlarda geri adım atmıyorlar. Nerede kalmış isek oradan devam ediyoruz, bunlar basit yol kazalarıdır. Yine halkımızın içerisindeyiz, halkımızın hizmetkârı olarak esnaf esnaf, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacağız.

Aras: Bunlar huzurun bozulması için yapılan eylemlerdir

Basın toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkan’ı Abdullah Aras’ta yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız 7 Aralık günü Van ayak bastığı o günden seçim çalışmalarını büyük bir titizlikle yapıyoruz. Esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirmek için Sanat Sokağına geldik. Bu çalışmalarımızı haz etmeyenler, sekteye uğratmak isteyenler, kendilerini demokratik olarak görmek istemeyen bir grup, bir siyasi yapılanma bize engel olmak istedi. Biz yinede bütün sataşmalara rağmen ve sözlere rağmen aramıza girmiş olan bazı insanların kışkırtma hareketlerine rağmen cevap vermedik. Vakarlı bir şekilde kendilerine yakışır bir hareket tarzıyla esnafımıza sıkıntı vermesin diyerek yolumuza devam ettik. Bizim ciddiyetimiz, esnafımızın büyükşehir belediye başkanımıza ve Ak Partiye göstermiş olduğu teveccüh adamları rahatsız etti. Ne yapalım denildi ve biran önce bunu bertaraf edelim denildi. Kendilerine göre övüne övüne bahsettikleri çalışmaları çarşı merkezinde yapmış oldukları parke taşlarından, taşları çıkartarak mı bize taş attılar. Bu taşları nereden getirdiler? Beş dakika içerisinde bütün teşkilat birimlerimiz taşlandı. Büyükşehir belediye başkan adayımıza yönelik ciddi anlamda saldırılar oldu.  Hem demokrat olacağını söyleyeceksin, adını barış bırakacaksın ama Ak partililerin Sanat Sokağında gezmesine müsaade etmeyeceksin. Soruyorum sizlere Ak Parti ne zaman BDP seçim çalışmalarını engellemiştir. Bugün bizlerin ve başkanımızın yaşadığı olaylar ortadadır. Bu tür olaylar huzur ve çözüm sürecini baltalamak adına yapılmıştır. Bu tür olaylar olacaktır. Bunlar huzurun bozulması için yapılan eylemlerdir. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeciğiz” dedi. 

Bakmadan Geçme