HDP-DBP'den Ortak Açıklama

DBP ve HDP Van İl örgütleri, Türkiye’nin birçok noktasında başlatılan gözaltı operasyonları ile Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına  DBP Van İl Eşbaşkanları Hamiyet Şahin, Münir Aras ile DBP ve HDP il yöneticileri katıldı.

Yaşanan gözaltı operasyonları ile medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava bombardımanı kınadıklarını dile getiren DBP Van İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, gerçekleştirilen saldırıların biran evvel son bulması çağrısında bulundu.

Basın metnini okuyan Şahin, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın, 2013 Newroz  manifestosuyla başlattığı ve bugüne kadar büyük bir fedakarlıkla tek taraflı olarak sürdürdüğü barış süreci, AKP tarafından yeniden başlatılan imha ve siyasi soykırım operasyonlarıyla bitme noktasına gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti gözünü karartmış, halklarımıza ölümü dayatıyor” dedi.

Medya savunma alanları bombalanırken, kentlerde yüzlerce kişi ve parti çalışanlarının göz altına alındığını dile getiren Şahin, “Van’da günlerdir süren operasyonlarda onlarca genç ve onlarca arkadaşımız gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır " ifadelerinde bulundu.

7 Haziran seçim zaferini hazmedemediğini ileri süren Şahin, “Buradan tekrar uyarıyoruz, 30 yıldır uyguladığınız bu imha politikaları sonuç vermeyecektir. Halklarımız savaş değil barışı istiyor. Çağrımız gözaltına alınanların serbest bırakılması ve imha operasyonlarının son bulmasıdır. Barış hepimizin ihtiyacıdır. Lütfen bunu unutmayalım. Sürdürülen imha ve siyasi soykırım operasyonları kınıyor ve buna son verilmesi çağrısını yeniliyoruz.” Dedi.

 

Bakmadan Geçme