HDP Adaylarından Şeref Sözü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Adaylarını Halka Tanıttı. 25. Dönem Milletvekili seçimleri için aday gösterilen 8 Milletvekili Adayı halka tanıtıldı.

İlhan Siyahtaş

Sabah saatlerinde uçakla Van’a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Adayları Ferit Melen Havaalanında Büyükşehir Belediyesi ve Parti Yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılandı. HDP Adayları karşılamasına HDP 24. Dönem Van Milletvekilleri Nazmi Gür, Kemal Aktaş, Özdal Üçer, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, HDP İl Eş Başkanları,  DBP İl Başkanı, İlçe Belediye Eş Başkanları, HDP il Yöneticileri, DBP İl Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek karşılanan adaylar havaalanında seçim otobüsüne binerek aday tanıtımının yapılacağı beşyol meydanına geldi. Beşyol meydanında kalabalık bir kitle tarafından karşılanan adaylar daha sonra aday tanıtım platformunda halka tanıtıldı.

Dilekçi “8 Vekil Çıkaracağız”

Milletvekili Aday tanıtımında ilk olarak konuşanHDP  Van  Eş Başkanı Veysi Dilekçi “ Seçim sürecinin başladığı günden bugüne kadar partimize başvuruda bulunarak ben bu süreçte varım diyen 92 tane yürekli yoldaşımızı, aday adaylarımıza teşekkür ederim. Bu medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Bu arkadaşlarımız bizim gönlümüzün vekilleridir. 2 dönemdir parlamentoda sizin emanetine her şekilde sahip çıkan vekillerimize de teşekkür ederiz. 2007 seçimlerinde 2 vekil çıkardık. 2011 seçiminde bu sayı 2’ye katlayarak 4 vekil meclise gönderdik. Önümüzdeki seçimlerde de 8 vekil çıkaracağız. Geri kalan diğer vekiller de diğer partiler kendi aralarında paylaşabilirler. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.

 Özcaner  “Özgürlük Yakındır”

HDP Milletvekili Adayı Adem Özcaner “ Sizlere laik olacağız. Özgürlük yakındır. Halkımızın bu yolda bizleri yalnız bırakmayacağını biliyorum. Kürdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için birlik olalım” dedi.

Figen Yüksekdağ ” Sizlere Şeref Sözü Veriyor”

Son olarak konuşan HDP Van Milletvekili 1. Sıra Adayı Figen Yüksekdağ: Siz değerli halkımızın temsilcisi olarak en büyük gururumuz sizlersiniz. Sizleri temsil etmek gururların, onurların en büyüğüdür. Bu halkın coşkusunu bu halkın haklılığını, bu halkın davasını temsil etmek, davamıza ve size hizmet etmek bizim için amaçların en anlamlısıdır. Bu halk bu günlere kolay gelmedi. Bugün bakın Ortadoğu’nun, Mezopotamya’nın dört bir yanında artık güneş, halkımız ve halklarımız için doğuyor. Düne kadar kaybetme yazgısına mecbur etmeye çalıştıkları halkımız artık her yerde kazanıyor. Rojava’da, Kobani’de, Şengal’de, Mahmur’da kazanıyor. Artık gün bize vaat ettikleri topraklarımızda bütün Kürdistan halklarının, bütün Türkiye haklarının eşitlik, kardeşlik üzerine kurulu anayurdunu inşa ediyoruz. Birleşerek inşa ettiğimiz bu anayurdumuzda yeni bir yaşamı da kanımızla, canımızla emeğimizle büyütüyoruz. Bugün bu yeni yaşama denk birleşik anayurdumuzda canını feda eden bütün şehitlerimize saygıyla, nimetle anıyorum. Eğer bu gün halkımız dört bir yanda bütün halkların kaderini değiştiriyorsa, özgürlük, ekmek eşitlik, adalet ve halklılığın zaferini ilan ediyorsa bu güne kadar can ile mücadele eden şehitlerimizin sayesinde kazanılmıştır. Başkan Öcalan’a verdiğimiz sözü asla unutmayacağız. Biz direnişin elçilerine, sözcülerine barışın elçilerine verdiğimiz sözleri, bu zamana kadar tuttuk” dedi.  

 Yüksekdağ “Artık Van Daha Güçlü ”

Van’da da 8 milletvekili çıkaracaklarının sözünü veren Yüksekdağ ”  Artık Van daha güçlü geliyor, daha coşkulu, daha kararlı ve kazanacağını daha bilerek geliyor. Van’dan 8 Milletvekili çıkaracağız. Van’ın değerli halkı bu topraklar nice saldırılar, nice baskılar gördü. Van bir taraftan yaralandı, depremde nice canlarımızı yitirdik. Özgürlük mücadelesinde bu zamana kadar halklarımıza karşı sürdürülen bu kirli savaşta nice evladımızı şehit verdik. Bu topraklar acının ve zulmün bin türlüsünü de gördü ama bu topraklar, bu toprağın insanları asla boyun eğmedi bugün burada olduğu gibi. Bugünde boyun eğmeyen bir halkın teveccühe yürüyüşünü başlatıyoruz. Seçimler ve adaylıklarımız açıklandıktan sonra ilk aday tanıtım mitingimizi halkımız ile birleştirdiğimiz ilk buluşmayı bugün burada yapıyoruz. Bugün burada aday tanıtım yürüyüşümüz bütün Türkiye’de daha uğurlu ve başarılı bir yürüyüşe işaret olacaktır. Van’da yaralarımızı dimdik durarak, daha fazla kazanarak ilerledikse bundan sonrada daha fazla kazanarak zaferlerimizi büyüterek ilerleyeceğiz. Van halkının da yüzü gülecek, bütün Türkiye halklarının yüzü gülecek. Ekmeğe, İşe, Özgürlüğe, Adalete bütün bu topraklarda insanlar doyacak, bizim sözümüz budur. Bu söz bizim şeref sözümüzdür. İşte bugünde hayırlı bir yolculuğu buradan sizinle birlikte el ele, yürük yürüğe vererek başlatıyoruz. Türkiye’de, Kürdistan’da, Mezopotamya’da demokratik bir yaşam inşa etmek için yola çıktık. Bu yolda hiçbir engel tanımadığımız gibi onların çürük, çarık barajını da asla tanımayacağız. Gelsinler, görsünler daha nice meydanlarda görecekler, bu coşkulu nehir’i hangi baraj durdurabilir. Hangi baraj bu coşkuya, bu akışa kelepçe vurabilir. Hiçbir baraj, hiçbir bent halkımızın bu coşkulu akışını ve yeni yaşama yürüyüşünü durduramayacaktır. Bizler kol kola verip, yürek yüreğe verip yeni bir siyaseti ve yeni bir yaşamı inşa edeceğiz. Yolunuz, yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Aday tanıtım mitingine yağışlı havaya rağmen halkın yoğun ilgisi vardı. Aday tanıtım ve konuşmalar yapıldıktan sonra miting olaysız bir şekilde dağıldı. 

Bakmadan Geçme