GÜRPINAR'A ÇOK AMAÇLI PARK

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından ilçede yıllardır büyük eksikliği hissedilen ve her yaşta insanların faydalanabileceği çok amaçlı bir oyun parkı kuruldu.
Belediye binasının yan tarafındaki alana kurulan parkta; yürüyüş parkuru, yeşil alan, oyun grupları ve fitness aletleri bulunuyor. Çalışmaların devam ettiği alanda ayrıca halı saha, basketbol, voleybol ve tenis kortunun da kurulacağı ve tüm bunlarla birlikte parkın tam bir spor merkezi haline geleceği belirtildi. Her yaşa ve her kesime hitap edecek olan parkın kültür sanat ve spor alanındaki beklentileri karşılayacağını belirten Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, yapılan park ile ilçeyi büyük bir eksiklikten kurtardıklarını belirtti. Atan, “İlçemizin ihtiyaç duyduğu sosyal faaliyetlerin geliştirilmesini, özellikle çocukların ve gençlerin sosyal faaliyetlerden yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca kuşaklar arasındaki sosyal bağı artırarak insanların daha çok kaynaşmasını sağlamayı da hedefliyoruz. Yapımı devam eden parkın tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde büyük eksikliği hissedilen park ve sportif alanda yaşanan sıkıntı da ortadan kalkacaktır. Mevcut park ve yeşil alanların yetersiz olduğundan gençlerin, kadınların, yaşlıların ve çocukların boş zamanlarında güncel yaşamın sıkıntısından kurtulup sağlıklı bir ortamda zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Vatandaşlar da, belediye tarafından yapılan park ve sportif alanların ilçeye büyük katkı sağladığını belirterek, “Yapılan parkta yaşlı ve genç hem oturabilir hem de spor yapabilir. Parkın içerisinde her detay düşünülmüş. Bu tür yerler çok önemli diye düşünüyoruz. Çünkü hem parkta oturup stres atmak hem spor yapmak hem de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla bu parklar çok önemli. Buranın yapımında emeği geçen başka Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan olmak üzere herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

vanhaber, van, haber, van haber
Yorumlar 2

Bakmadan Geçme