Gürpınar'da Esnaf Denetimi

Gürpınar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilçedeki esnaflar denetlendi.

Gürpınar ilçesinde ilk kez esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetime Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan, Zabıta İşleri Daire Başkanlığı’ndan denetim ekibi, Gürpınar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zeynep Timür ve zabıta ekibi katıldı. Yapılan denetimlerde, esnafa yönelik açıklayıcı bilgilendirmelerde bulunulurken, var olan eksikliklerin yanı sıra, olması gerekenler de bir bir anlatıldı. Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, amaçlarının esnafa ceza kesmek olmadığını, esnafın en iyi şekilde hizmet verebilmesi için kendilerine yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Esnafımızla belediyemizle halkımızla bir bütünüz. Esnafımızın kazancı bizim kazancımızdır. Zararı da bizim, tabi ki ilçemizin zararıdır. Biz esnafımızın daha işi şartlarda hizmet verebilmesi için bugün bir denetim gerçekleştirdik. Bu denetimin amacı birilerine ceza kesmek, birilerini cezalandırmak değildir. Sizler de biliyorsunuz ki her şeyin başı sağlıktır. Bunun için de hata ve eksiklikleri yerinde tespit ederek, olması gerekenleri de birebir anlatarak esnafımıza yönelik bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyemizden de arkadaşlarımız bu amaçla geldiler" dedi.
Denetimlerde esnafa yönelik hata ve eksiklikler bir bir aktarıldı. Daha sonra yapılacak denetimlerde kimi cezai yaptırımlara da gidilebileceği belirtilirken, esnaftan halkın sağlığı konusunda daha titiz olunması istendi.

Bakmadan Geçme