Gençler etüt merkezlerinde yemek verilmesini istiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin birçok mahallesinde hizmete açılan etüt merkezlerinde ders çalışan gençler Vali Ozan Balcı'ya seslenerek yemek hizmeti verilmesini istedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen etüt merkezleri gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Evinde ders çalışma imkânı ve interneti olmayan gençlere destek olmak için birçok mahallede etüt merkezleri hizmet veriyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan gençler, “Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan etüt merkezlerinde geleceğe hazırlanıyoruz. Öncelikle bu güzel hizmeti gençlerin imkanına sunan sayın valimize ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Etüt merkezinde internet, çay gibi hizmetlerin yanında yemek hizmetinin de verilmesini istiyoruz. Çünkü sabah gelip öğleden sonraya kadar ders çalışıyoruz. Haliyle acıkıyoruz. Burada ders çalışan gençlere öğlen saatlerinde çorba veya yemek hizmeti verilmesini istiyoruz” dediler.

“ETÜT MERKEZLERİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR”

Van’da 22 ayrı mahalleye kurulan etüt merkezlerinde sabah 08.00 ile akşam 22:00 saatleri arasında hizmet verilirken, öğrencilere rehberlik hizmeti, kaynak kitap desteği ve sıcak içecek ikramları yapılıyor. Binlerce gencin faydalandığı etüt merkezlerinde yemek hizmeti verilmesi için çağrıda bulunan gençler, “Evimizde ders çalışma imkanımız olmadığı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen etüt merkezlerinde ders çalışıyoruz. Etüt merkezlerinde birçok imkan bulunmaktadır. Öncelikle gençlere böyle güzel bir ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Çünkü evde ders çalışmakta zorlanıyorduk. Ders çalışma ortamımızın ve internetimizin olmamasından dolayı okuduklarımızı anlamakta güçlük çekiyorduk ama etüt merkezlerinin hizmete açılmasıyla gençlere ders çalışma ortamı sağlandı. İnsanların faydalanması için güzel bir hizmet hayata geçirilmiş, etüt merkezlerine sabahları gelip akşama kadar ders çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla çağrıda bulunmak istiyoruz. Biz ders çalışan gençler olarak yemek hizmetinin de verilmesini arzuluyoruz. Umarız yetkililer sesimize kulak verir” diye konuştular.

KAYNAK: VANSESİ HABER AYCAN AVCI

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme