Form Alışveriş Merkezi Açıldı

Form Alışveriş Merkezi Van’ın en hareketli noktalarından Bostaniçi, Kevenli yolu üzeri Şerefiye Mahallesi Çohaz Petrol yukarısında görkemli bir törenle açıldı.

Rıdvan Can

Van’da alışveriş merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Form AVM açılışı Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Okunan dua sonrası açılış kurdelasını kesen TSO Başkanı Necdet Takva, deprem sonrası Van’da ticari hareketliliğin başladığını, bunun da sevindirici bir durum olduğunu belirterek,  Form AVM'nin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Van’da her gün yeni bir işyerinin açılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Takva, “   Ekonomi çarkının dönmesine katkı sağlayacak bu tür işletmeler çok önemli ve değerlidir.  Deprem sonrası ilimiz tamamıyla ekonomik darboğaz içindeydi.  Van özelinde bir takım yapısal reformlar gerçekleştirmek lazım. İnsanın olduğu yerde umut’ta vardır bugünde bu umudun yeşerdiğini,  görüyoruz.  Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Risk alan insanlar istihdam yaratır. Yatırım yapmak ticarete sermaye bağlamak risktir.  Dolayısıyla ilimizde ekonominin daha çok konuşulduğu, işletmelerin sahiplenildiği, desteklendiği ekonomik bir iklim var.  Ticaret olmazsa yaşamın önemli kanallarından biri kapanır.  Bu kanalların işler ve açık tutulması gerekiyor.  Bugün bir ticaret kanalının daha kapısını açmış bulunuyoruz. Bu da bizim için mutluluk vericidir’’ dedi.   

Van’a yeni bir iş merkezi ve istihdam alanı kazandırdıklarını söyleyen Form AVM sahibi Fatih Ozantaşar, "Van'ın bu tür işletmelere, yatırıma ihtiyacı var. Biz bu eksikliği gidermek düşüncesi ile yola çıktık. Halkımızın gösterdiği ilgi de bu düşüncemizi doğruluyor.. Kaliteli ürünleri daha uygun fiyata sunuyoruz. Vanlıları hesaplı alışverişin adresi FORM AVM'ye bekliyoruz. Yaklaşık 5 bin çeşit ürün ile halkımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan Van TSO Başkanı Sayın Necdet Takva ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme