• Haberler
  • Sağlık
  • Erciş Devlet hastanesinde Anjiyo ünitesi hizmete açıldı

Erciş Devlet hastanesinde Anjiyo ünitesi hizmete açıldı

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Şehit Rıdvan Çevik Hastanesinde anjiyo ünitesi hasta kabulüne başladı.

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Şehit Rıdvan Çevik Hastanesi, bünyesine yeni kazandırılan Anjiyo ünitesi ile hizmet vermeye başladı. Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'nde kurulum işlemleri tamamlanan modern Anjiyo cihazı sayesinde, kardiyak damar hastalıklarının akut ve elektif tedavileri artık ilçe dışına sevk edilmeden yapılabilecek.

Açıklamalarda bulunan Erciş Şehit Rıdvan Çevik Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Onur Küçük, “Erciş Şehit Rıdvan Çevik Hastanesi, bugün itibariyle Anjiyo ünitemizi açtık. Kardiyovasküler hastalıklar özellikle başta bu bölgede olmak üzere çok sık rastlanan hastalık grubu. İlçemizde de elektif anlamda günlük polikliniğe başvuran hastaları göz önünde aldığımız zaman bir aylık süreçte yaklaşık 50’ye yakın hasta elektif olarak Anjiyo’ya sevk ediliyor. 
Acil vakalarda aylık 100 civarında hastamız burdan Van merkeze Anjiyo için sevk ediliyordu, bugün itibari ile kurulan Anjiyo ünitemiz açıldı. Ekibimiz bugün 2 tane Anjiyografi işlemi gerçekliştirdi. Yapılan iki hastada herhangi bir sıkıntı gözükmedi, medikal anlamda tedavileri yapılacak. 

Bu anlamda Anjiyo ilçemize hayırlı olsun ve bundan sonraki süreçte bölge hastanesine merkeze herhangi bir sevk yapılmayacak. Tüm hastalarımıza acil elektif anlamda Anjiyo’ya alınacak. 
Başta emeği geçen Sağlık Bakanımız olmak üzere, Van İl Sağlık Müdürümüze, ekibimize kardiyoloji doktorlarımıza teşekkür ediyoruz, Erciş’e hayırlı olsun.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme