'Dünya Kahvaltı Günü' Twitter gündeminde yer aldı

Her yıl Haziran ayının ilk pazar günü resmi olarak kutlanan 'Dünya Kahvaltı Günü,' yapılan paylaşımlarla Twitter (X) gündeminde yer aldı.

2020 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) girişimleriyle UNESCO listesine alınan ve her yıl Haziran ayının ilk pazar günü resmi olarak kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü," bu yıl da büyük ilgi gördü. Sosyal medya platformu Twitter'da (X) "Dünya Kahvaltı Günü" hashtagı, gündemde 4. sıraya yükseldi.

Kahvaltı gününde, aileleri ve sevdikleriyle birlikte kahvaltı sofrası hazırlayan vatandaşlar, "Dünya Kahvaltı Günü" hashtagı ile güne destek oldu. Van'ın zengin kahvaltı kültürünü tanıtmayı ve dünya genelinde farkındalık yaratmayı amaçlayan bu özel gün, her yaştan insanın katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Kahvaltı sofraları, Van’ın meşhur otlu peyniri, murtuğa, cacık, kavurmalı yumurta ve bal-kaymak gibi lezzetlerle donatılırken, vatandaşlar gün boyu bu özel anları sosyal medyada paylaştı. "Dünya Kahvaltı Günü," her geçen yıl daha fazla kişinin katılımıyla büyüyerek, Van'ın ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme