Van'daki hekimlere İstanbul Protokolü eğitimi verildi

Van İl Sağlık Müdürlüğü kordinesinde Van'daki 30 hekime İstanbul Protokolü ve uluslararası standartlara uyumunun sağlanması eğitimi verildi.

SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Daim Dirican toplantı salonunda, Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim birimi tarafından 30 hekime yönelik olarak İstanbul Protokolü ve uluslararası standartlara uyum sağlanması amacıyla eğitim verildi.

Program kapsamında Adli Tıp Uzmanı Dr. Erhan Kartal, insan hakları ve İstanbul Protokolü'nün önemine dair detaylı sunumlar yaptı. Dr. Kartal, ayrıca ruhsal muayene ve adli rapor düzenlenmesi, etik ilkeler ve görüşme teknikleri ile fizik muayene ve bulgular konularında da katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitime Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Emine Gülçin Ay'da katıldı. Dr. Ay, eğitimin önemine dikkat çekerek eğitimci ve katılımcılara teşekkür etti. “İstanbul Protokolü, insan haklarının korunmasında ve adli süreçlerde önemli bir rehberdir. Hekimlerimizin bu protokol hakkında bilgi sahibi olmaları ve uluslararası standartlara uyum sağlamaları büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Eğitim, katılımcıların konuyla ilgili bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine de katkıda bulundu.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme