Dilan ve Engin Polat için yeni soruşturma

Avukat Feyza Altun'un yaptığı ihbar sonrasında Dilan ve Engin Polat için yeni soruşturma başlatıldı.

Dilan ve Engin Polat çiftinin haklarında suç işlemek için örgüt kurmak, yasa dışı bahislerden elde edilen kara parayı aklamak ve vergi kaçırmak suçlarından tutuklanmasının ardından pek çok sosyal medya fenomeni içinde soruşturma açılmıştı. Bu suçlamaların yanında yeni bir gelişme yaşandı ve Avukat Feyza Altun, kendisine Kapalıçarşı’da esnaf olduğunu söyleyen bir kişiden gelen telefon sonrasında savcılığa ihbarda bulundu. Bu ihbar sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan ve Engin Polat çiftine “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme” suçundan soruşturma başlattı.

Feyza Altun'un ihbar dilekçesine göre olay 10 Ekim günü yaşandı. Avukat Feyza Altun, Polat çifti için sosyal medyadan çeşitli paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımların ardından 10 Ekim günü Avukat Altun'u ofis telefonundan arayan ve sekreteriyle konuşan A.K. isimli kişi Kapalıçarşı'da esnaf olduğunu ve Polat ailesi hakkında anlatacakları olduğunu söyledi.

Konuşmalar kayda alındı ve A.K. isimli Kapalıçarşı esnafı, Dilan ve Engin Polat'ın Dipomed Medikal şirketleri aracılığı ile kaçak bir şekilde hammadde getirdiğini. bu hammaddelerin uyuşturucu hammaddesi olduğunu ve bazı hammaddelerdeki uyuşturucunun Türkiye'deki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını söyledi.

Yapılan konuşma sonucunda Altun, böyle büyük bir suç işlenmişse ihbar yapma zorunluluğu olduğunu belirtti ve elindeki kayıtları sunabileceğini belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulundu. İhbar üzerine Başsavcılık Dilan ve Engin Polat çifti hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçundan soruşturma başlattı.

Kaynak: Posta
 

Bakmadan Geçme