From Your Eyes, Togg'un da gözleri oldu

From Your Eyes uygulamasının kurucusu Zülal Tannur, Togg'un da arasında olduğu pek çok firma için görselleri işleyerek hikaye haline getiren bir uygulama sunuyor

From Your Eyes uygulamasının kurucusu görme engelli genç girişimci Zülal Tannur ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir araya geldi. Tannur'un yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği görme engelli kullanıcılar için hizmet sunan uygulaması hakkında konuştular.
Zülal Tannur, yüzde 5 görme oranına sahip olarak dünyaya geldi. Ailesi sayesinde 4,5 yaşında bilgisayar kullanmaya başladı. 

“Biz, sadece görme engelli insanlar için değil göremeyen makineler için de teknoloji üretiyoruz. Otomobillerde yolcu ve sürücüler için sadece görselleri tanıyan değil, bu görselleri hikayeleştiren, kaza yapma olasılıklarını aza indiren bir ürünümüz var aslında. Müşterilerimizden birisi de yerli ve milli otomobilimiz Togg. Bir mobil uygulamamız var bununla da göremeyen insanlar için çözümler üretiyoruz.” diyen Zülal Tannur, gözlerinin görmemesinin kendine ilham olduğunu da ekledi.
Bakan Kacır'a geliştirmiş olduğu uygulamayı anlatan Tannur, “Dünyada video görüntü işlemeyi hikaye haline getiren bir teknoloji yoktu. Bunu ilk başaran From Your Eyes aslında.” dedi. Aynı zamanda kendisi de bir kadın girişimci olduğu için ekibinde daha da çok kadın girişimci olmasını istediğini belirtti.

Bugüne kadar uygulama ile 15 milyon görsel verinin işlendiğini bunların 50 bin tanesinin kullanıcı verisi olduğunu, geri kalan milyonlarca verinin Data mining verisi olduğunu ifade eden Tannur, şu anda organik bir şekilde büyüyen 5 binden fazla kullanıcısı olduğunu aktardı. Uygulama için yatırım turlarının devam ettiğini belirten Tannur, hedefinin yatırım ihtiyacını hızlı bir şekilde kapatmak ve otomotiv sektöründe büyümek olduğunu söyledi.

FROM YOUR EYES 

Uygulama sayesinde görme engelli kullanıcılar anında fotoğraf çekebiliyor ve mevcut bulunan kütüphanelerine görseli yükleyebiliyorlar. Görüntünün kütüphaneye yüklenmesinden sonra yapay zeka tarafından görme engelli kullanıcıya taslak bir açıklama gönderiliyor. Taslak gelen kullanıcı bu açıklamayı yeterli bulmazsa ve taslağın geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorsa taslağı gönüllülere gönderebiliyor. 

Kaynak: Posta
 

 

Bakmadan Geçme