DEMİRCİ’DEN SANAYİCİYE MORAL ZİYARETİ

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde 2013 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKMDP) kapsamında desteklenen PVC boru üretimi yapan sanayiciye moral ziyaretinde bulundu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Organize Sanayi Bölgesi’nde 2013 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKMDP) kapsamında desteklenen PVC boru üretimi yapan sanayiciye moral ziyaretinde bulundu. 
DAKA Genel Sekteri Emin Yaşar Demirci, beraberinde DAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray, DAKA uzmanları M. Murat Akgün, Nurettin Polat ve Tamer Kamacı ile Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan ve yıllık 5 bin ton kapasite ile yurt içinde önemli bir pazar payına sahip olan PVC boru fabrikası yetkililerine moral ziyaretinde bulundu. Demirci ve beraberindeki heyet fabrikaya gelişinde firma yetkilileri Hasan Perihanoğlu ve kardeşi Hüseyin Perihanoğlu tarafından karşılandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) 2013 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKMDP) kapsamında 223 bin 756,69TL hibe desteği alarak üretim ve ürün çeşidini artıran Apexboru fabrikasını gezen Demirci, proje kapsamında yeni alınan makine ve ekipmanları inceledi. Uzun yıllardır Van’da üretim yaparak istihdama katkı sağlayan Hasan Perihanoğlu’nu tebrik eden Demirci, “Sizin bu üretim heyecanınızı görünce bizlerde mutlu oluyoruz. DAKA olarak bölgedeki müteşebbislere olduğu gibi size de her konuda destek olmaya hazırız” diyerek sanayiciye moral verdi.

DAKA’DAN ALDIĞI HİBE DESTEKLE 225 MM’LİK SONDAJ BORUSUNU ÜRETMEYE BAŞLADI
DAKA’dan aldıkları hibe desteğiyle satın aldıkları yeni makinelerle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde üretimi olmayan 225 ve 2500 mm’lik 100 ile 300 metre derinliğe dayanıklı filtreli sondaj borusu üretmeye başladıklarını belirten Perihanoğlu, projeyi titiz bir şekilde yürüten DAKA uzmanlarına teşekkür etti. Perihanoğlu, “DAKA’nın bize sağladığı hibe desteğinden öte uzmanların bu işi takip etmeleri, bu işin üzerinde titiz bir şekilde durmaları bizleri de işimizle ilgili sorumluluk hissetmemize sebep oldu. Yeni aldığımız makinelerle birlikte sadece en yakın il olarak Adana’da üretilen 225 ve 250 mm’lik sondaj borularını şimdi fabrikamızda üretmeye başladık. Eğer DAKA’dan destek almasaydık sondaj borularını diğer illerden almak zorunda kalacaktık. Van’da doğup, büyüyen ve kazandığını burada yatırıma dönüştüren müteşebbisleri desteklediğiniz için DAKA çalışanlarına ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Fabrikanın satış reyonunda üretilen malzemeleri ve yeni alınan makine ekipmanları inceleyen DAKA heyeti, fabrika önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından buradan ayrıldı.

Bakmadan Geçme