Çocukları için Avrasya Üniversitesi'ni seçti

Avrasya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ''Özel Yetenek Sınavı'' için Van'dan Trabzon'a gelen Nazlıcan Cacim ve ailesi Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'ı makamında ziyaret etti.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Avrasya Üniversitesi artık marka olmuştur. Tüm bölgelerden öğrencilerimiz bizi tercih ediyorlar. İkinci kez üniversitemize gelerek ön kayıt yaptıran ailemize teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyarette konuşan baba Selçuk Cacim ise Trabzon kültürünün Van kültürüne benzerliğinden etkilendiklerini belirterek "Türkiye'de hatta Kıbrıs'taki üniversiteler dâhil her üniversiteyi ziyaret ettik araştırdık, ve sonun da Avrasya'yı seçtik" diye konuştu. Cacim "Buraya ikinci kez geliyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana başta olmak üzere birçok il gezdik üniversiteleri araştırdık ve sonunda Avrasya Üniversitesi'nde karar kıldık. Avrasya'yı seçmemizin başlıca sebebi çocuğumuzun kendi kültürümüze en yakın yerde okumasını istememizdir. Doğu Karadeniz kültürünü kendi kültürümüze çok yakın hissettik. Bunun dışında Trabzon'un güvenli bir şehir oluşu, Trabzon insanının dışarıda bilinen misafirperverliği ve üniversitenizin kısa zamanda kazandığı kaliteli eğitim kimliği bizim Trabzon'u seçmemizde etken oldu. Daha önce yine Trabzon'a gelerek hem bölgeyi gezmiş hem de yetkililerinizden üniversiteniz ve bölgeniz hakkında bilgi almıştık tekrar Trabzon'da bulunmak çok güzel" ifadelerini kullandı.
Ziyaret programının sonunda hat sanatı öğretmeni anne Nalan Cacim günün anısına kendi yaptığı el emeği göz nuru semazen tablosunu Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'a hediye etti. Yıldız, anne Nalan Cacim'e teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme