CHP Van'da var, ama yok?

CHP'nin bölgedeki etkin siyasi varlığı kentimiz için de, Türkiye için de, demokrasi için de kazanımdır.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre süreci başladı. İl ve İlçe Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak delege seçimleri devam ediyor. Listeler çetin yarışıyor. Bazı yerlerde delege seçimleri kıran kıran geçiyor. Ancak TBMM'deki sandalye sayısına göre Türkiye'nin ikinci büyük partisi olan CHP, Doğu ve Güneydoğu'da neredeyse hiç yok. Van'da delege seçim yarış ve heyecanından söz etmek mümkün değil.

 

Delege seçimlerinin yapılmamasına yönelik eleştiriler var.

 

Deniliyor ki;

 

"Geçmişte milletvekili, belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi çıkardığı Van gibi kentlerde var mı yok mu belli değil. CHP üst yönetimi Doğu ve Güneydoğu kentlerinden sanki vazgeçmiş. Arada sırada bir iki milletvekili ve parti yöneticisini bölgeye göndererek işe yaramayan raporlar hazırlayarak bölgede siyaset yaptığını sanan CHP yöneticileri yanılıyor. Bunda da ısrar edilmesi soru işaretleri yaratıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Van özelinde Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınması ve gelişmesi için özel projeleri, hedefleri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Van'da HDP'ye göz kırparak veya farklı siyasi anlayışların arka bahçesi konumuna düşerek başarılı olması mümkün değil. Az olsun ama CHP'ye inanların oyu olsun. Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu kentlerinde CHP öncelikle gerçek kimliğine bürünmelidir. CHP'yi bölgede tabela partisi konumuna düşürenlerin amacı farklıdır. Seçimlere asılmak yerine kazanmamak için her şey yapılıyor. Bunu da herkes görüyor. Diğer kentlerde delegeler yarışırken Van'da bu heyecanın gerçekleşmemesi bu anlamda üzücüdür. CHP'yi bölgede bu duruma düşürenler Türkiye'ye de kötülük ediyor."

 

10 yıldır CHP'de çeşitli kademelerde siyaset yapan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milletvekili adayı olan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu'ya CHP'nin neden Van'da delege seçimi yapmadığını sordum.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme