CHP Adayları Seçmenle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran genel seçimlerinde yarışacak Van milletvekili adaylarını düzenlenen bir toplantıyla tanıttı.

İlhan Siyahtaş

CHP Van İl Başkanlığı 8 Van milletvekili adayı halkla buluştu.  Ankara’dan Van’a gelen CHP milletvekili adayları Ferit Melen Havaalanında kalabalık bir  topluluk tarafından karşılandı.  Adaylar ve partililer kalabalık araç konvoyu ile tanıtımın yapılacağı Beyaz Saray Düğün Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

CHP  milletvekili adayları  Nadir Kartal, Ali Gürbüz, Gürgin Aslan, Hatice Gülenoğlu, Gülcan İnce, Hayrullah Irtak, Ebubekir Yeşilova, Muhtar Erdoğan takdim edilerek salonda bulunan  kalabalığı selamladı.  

Tanıtım toplantısında konuşan CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu ” Van’da bizde varız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman Halkların Demokratik Partisi baraj altında kaslında biz 15 bin oy ile milletvekili çıkaralım düşüncesinde olmadık. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin Van’da şimdiye kadar almadığı oyu alarak milletvekillerimizi meclise göndermek için çalışacağız, kapı kapı gezeceğiz” dedi.

“Bu bölgede CHP’li olmak çok zordur”

Kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığı yönetiminin değişeceği iddialarının sürdüğü bir dönemde aday tanıtım toplantısında söz alan CHP İl Başkanı Cemal Şen duygu dolu bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Van gibi bir yerde büyük sıkıntılar çekerek partiyi bu seviyelere taşıdığına söyleyen Şen,  ” 36 yıldır bu siyasal mücadelenin içinde bir kardeşiniz olarak bu kentte bu bölgede siyasi mücadele veriyorum. Gün geldi yoruldum, gün geldi hasta düştüm, gün geldi aç kaldım, gün geldi horlandım, gün geldi hareketten atıldım ama sonuçta partimin başında oldum. Bu bölgede Cumhuriyet Halk Partili olmak, hele sosyal demokrat olmak, solcu olmak çok zor bir iştir. Biz 23 Ekim 2011 tarihinde çok üzücü bir deprem yaşadık, o depremde benimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapan yoldaşlarım bizim hangi şartlarda, hangi yokluklarda partiyi bu noktalara nasıl taşıdığımızı çok iyi bilirler” dedi.

“Siyaset zenginleşme alanı değildir”

Türkiye’nin en büyük sorununun Kürt Sorunu olduğuna belirten Cemal Şen, ” Bu bölgenin ayrı bir özelliği var, bu bölgede bir savaş var, bu bölgede bir Kürt sorunu var, Türkiye’nin gerçekliği budur, bu sorun çözülmeden ne kardeşlik olur, ne dostluk olur,  nede barış olur. Siyaset toplumu refaha kavuşturmak, toplumdaki sorunları çözme sanatıdır.  Siyaset kendi egolarını tatmin etmek, kendi çıkarlarını düşünerek zenginleşme alanı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi hep bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini savunmuştur. Bu baktığımızda daha iyi bir noktada olduğumuzu söylemek isterim. Burada bilindiği gibi en büyük sorun Kürt sorunudur, ama bunun yanında başka sorunlarda vardır. İşsizlik sorunu almış başını gitmiş, yoksulluk sorunu başını almış gitmiş, insanlarımız aç ve perişandırlar. Yurttaşlarımızın çocukları çöplerde ekmek toplamaktadır. Kendini tüm dünyanın 16 büyük ekonomisine sahip ülke olarak ilan eden AKP yönetimi bu tablonun karşısında utanması gerekiyor. 5 kat trilyonluk kaçak sarayda oturan diktatörlüğünü ilan eden Türkiye’deki tüm özgürlükleri askıya alan bir anlayışı kınıyoruz. Önümüzde seçim var, 7 Haziran 2015 genel seçimde Türkiye’nin barışa, kardeşliğe, demokrasiye ihtiyacı vardır. Bu demokrasiyi, bu özgürlüğünü sağlayacak olan parti Cumhuriyet Halk Partisidir. İnanıyorum ki adaylarımız ile birlikte bizler bu bölgede, bu kentte kimsenin yakalayamadığı bir başarıyı elde edeceğiz. Gelin dostlar, gelin canlar bir olalım. İnanın ki Sayın Nadir Kartal ve diğer adaylarımızın da Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bir oya ihtiyacı vardır. Bir oy bile bizim için mukaddestir, bir oy insanın vicdanıdır ve onurudur. Oyunuzu kullanırken önce vicdanınızla düşünün, sonra onurunuzla bir muhasebesini yapın daha sonra oyunuzu sandığa atın” şeklinde konuştu.

‘Ben Nadir Kartal’ım”

Babası Kinyas Kartal’ın geride temiz bir isim bıraktığını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Van Milletvekili Adayı Nadir Kartal, ”Bu bölgeyi çok iyi bilen biriyim. Çok büyük ve değerli bir aileden gelen bireyim. Ben Nadir Kartal’ım. Bu memlekette 25 yıl eczacılık yaptım. Bizim hedefimiz tertemiz bir siyaset yürütmek ve oğluma tertemiz bir isim bırakmaktır. Siyasetin derinliklerine fazla inmek istemiyorum, İlçe başkanım ve İl başkanım gerekli açıklamayı en iyi şekilde ifade ettiler. Ben içinizden biriyim ve hepinizi tek tek tanırım. Öyle bir tanıma değil, çocuklarınızı bilirim, rahmetli babalarınızı ve şahsınızı bilirim, hepiniz ile dostluklarım var. Bugün burada toplanan ve beni karşılayama gelenler halkımın her biri birer köşe taşıdır. Her biri 3 bin oya güçleri olan kişilerdir” dedi.

‘Benim bildiğim Van bu Van değil’

AK Parti’yi eleştirerek sözlerine devam eden Nadir Kartal, ben inançlı bir gençlik istiyorum diyen AKP’ye sesleniyorum, nerede o inançlı gençlik, nerede o yaratmak istediğin inançlı gençlik. Şimdi AKP bağımlı bir gençlik yaratmış. Ya alkolik ya eroinman ya da bonzai’ye mahkûm edilmiş bir gençlik var. Bu gençlikte yarınlara umutla bakılmaz. Benim torunlarım ve Türkiye’nin gençliğinin yarınlarını karanlık tünellere çevirmeye AKP iktidarının hiçbir hakkı yoktur dedi.   Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve özellikle Van adaylarının yapacağı tek şey en önemli husus bu bağımlılıktan gençleri ve Van’ı kurtarmaktır diyen Kartal, “Benim bildiğim Van bu Van değil. Benim bildiğim Türkiye hiç değil. AKP ne ile övünüyor, yaptığı duble yollarla övünüyor, bunun dışında söyleyecek ikinci bir onur duyabilecek, ikinci bir hususu yoktur. Şimdi biz AKP’ye soruyoruz, nerede Cumhuriyetin kazanımları, bütün Cumhuriyetin kazanımlarını bir çırpıda sattınız. Sattınız ne oldu? Birkaç AKP’liyi zengin ettiniz. Bu kadar kadın intiharları var mıydı? Bu kadar kadın vahşeti var mıydı? Bunun altında yatan psikolojik, sosyolojik ve ekonomik hususları acaba AKP inceleme lüzumu hisseti mi? Ben bir toplulukta hırsız var dediğim zaman kimi kastettiğimi anlıyor” dedi.

‘AKP’ye dur diyeceğiz

Nadir  Kartal  konuşmasında milletini yok sayan bir hükümetin olduğunu kaydederek şunları  söyledi: “AKP ve diğer partilerin listeleri şunu gösteriyor. Bu memlekette aşiretler yoktur. Bu memlekette Burukiler yoktur, Küresünnili yoktur, Bekiranlı yoktur, Heydaranlı yoktur, Milli yoktur diyorlar. Bu memlekette sadece AKP var diyorlar. Ben yaptım, Vanlı da bu listelere oy verecek diyorlar. Elinizi vicdanınıza koyun, siz böyle bir listeye oy verecek misiniz . Küresünnili  kardeşlerim, Bekiranlı kardeşlerim, Ertoşili kardeşlerim siz böyle bir listeye oy verecek misiniz? Bu seçimlerde AKP’ye bir ders vermeliyiz. Buradan bütün Vanlı Hemşerilerime sesleniyorum AKP hiçbir Vanlıya saygı duymamıştır. Bizde diyoruz ki evet sen yaptın ama olmayacak. Bunun için sizin aranızdayım AKP’ ye gelin hep birlikte bir ders verelim, inanın ki biz bu dersi bundan önceki seçimlere vermiş olsaydık bugün böyle bir engel ile karşılaşmazdık. Şimdi hep birlikte AKP’ye dur diyeceğiz. Bu yolsuzluklara dur diyeceğiz, AKP’ye diyeceğiz, aşiretlere saygı duy, insanlara saygı duy, seni iktidar yapan her bireye saygı duy.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme