• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu şart aranıyor! Bu kişilere devlet 12 ay destek verecek...

Bu şart aranıyor! Bu kişilere devlet 12 ay destek verecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere ekonomik destek sağlamak amacıyla Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri sürdürüyor. Türkiye'de yaşayan dar gelirli aileler, belirli şartları sağladıklarında Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri alabilecekler. Ödemeler, her ayın ortasında başvuran kişilerin hesaplarına yatırılıyor.

Bu şart aranıyor! Bu kişilere devlet 12 ay destek verecek...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'deki düşük gelirli aileler için Aile Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemeleri, birçok aile için önemli bir maddi yardım kaynağı haline geldi.

Aile Bakanlığı, ödeme alabilmek için gerekli şartları kamuoyuna açıkladı ve tüm vatandaşları başvuru yapmaya teşvik ediyor. Ödemeler her ayın ortasında, başvuru yapan kişilerin hesaplarına yatırılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;
Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme