Bir Yılda Ödediği Trafik Cezası Otomobil Fiyatını Geçti

Bursa'da bir oto kiralama firmasına gelen trafik cezaları, şirket sahibinin boyunu aştı.

Bir yılda ödediği cezaların bir otomobil fiyatını geçtiğini söyleyen firma sahibi, kiralık araçla trafik kurallarını ihlal edenlere isyan etti. Oto kiralama şirketlerinin başı trafik cezalarıyla dertte. Oto kiraladıktan sonra hız sınırını ihlal ederek MOBESE kameralarına yakalanan vatandaşların ceza makbuzlarının bir ay sonra gelmesi kiralama şirketlerini canından bezdirdi.

Kiralayan kişinin cezasını ödememesi ya da cezayı inkar etmesi firma sahiplerini mağdur ediyor. Hız sınırını aşınca MOBESE kameraları tarafından çekilen fotoğraflarda sürücünün net bir şekilde belli olmaması, cezaların inkar edilmesinde en önemli unsur oluyor. Emniyetin bu meseleye çare bulmasını bekleyen oto kiralama şirketleri, çekilen resimlerin sürücüyü belli edecek şekilde yakın ve renkli olmasını istiyor.

BİR YILDA GELEN CEZALAR OTOMOBİL PARASINI GEÇTİ
Gelen trafik cezalarının dosyalara sığmadığını ifade eden oto kiralama esnafı Esvet Uzun, "Maalesef yediğimiz cezalar boyumuzu geçti. Yetkililerden bir an önce bizim gibi küçük esnaf için bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz. Araçlarımızı satmak istediğimiz zaman satamıyoruz. Kaza yapıldığında sigorta şirketlerinden paramızı alamıyoruz. Biz kendimiz vatandaştan parayı istediğimizde sıkıntı yaşıyoruz. Telefon açıp ceza parasını istediğimizde savcılığa gidip suç duyurunda bulunuyorlar. Mağdur durumdayız. Bir yıl içerisinde ödediğim cezalar yaklaşık 50 bin lira civarında" diye dert yandı.

"ÇÖZÜM ELEKTRONİK ORTAM"
Yaşanan sıkıntının giderilmesi için kendi aralarında durmadan fikir ürettiklerini ifade eden Uzun, "Yapılabilecek birçok yöntem var ama bunlardan en garantisi ve en hızlı olanı, elektronik ortamda bizlere cezanın ulaştırılmasıdır. Cep telefonlarımıza mesaj şeklinde gelirse daha iyi olur. En azından bu kağıtlara yazık, masraf olmamış olur. Bütün esnafta aynı sıkıntı var. Özellikle günübirlik araç kiralayan esnaf bu sıkıntıları yaşıyor" şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme