BİK'ten gazetecilere eğitim sertifikası

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından düzenlenen 'Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi' konulu çevrimiçi eğitimine katılan gazetecilere eğitim sertifikası verildi.

Burhan Ergin

Basın İlan Kurumu Van, Bitlis ve Hakkari’de resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz günlük yayınlanan gazete temsilcileri ve çalışanlarına yönelik düzenlediği çevrimiçi eğitime katılan gazetecilere eğitim sertifikası verdi.

“Eğitimimiz gayet olumlu geçti”

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel, “Yerel basın kuruluşlarının dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz çağda hemen hemen bütün sektörlerin ve hatta hayatın dijital bir dönüşüm geçirdiğini hep birlikte görüyoruz. Basın İlan Kurumu olarak yerel basının dijitalleşmede kendisini hazırlaması için çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi eğitimi kapsamında basın mensuplarına gazetelerin web siteleri için trafiğin önemi, arama motorları ve sosyal ağlarda etkin yönetim modelleri, özgün içerik üretimi ve iyi bir dijital medya yönetimi için faydalanılabilecek yan uygulamalar konularında bilgi verildi. Dijitalleşmeye ayak uydurma için yapılacak yatırımlar uzun vadede gazeteler için önemli bir katma değer oluşturacak. Eğitimimiz gayet olumlu geçti” diye konuştu.

Gazetemiz spor müdürü Rıdvan Can, göreve geldiği günden bu yana yerel basının sorunlarını çözerek kalkınmasına öncülük etmek için çalışan Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mevlüt Uluçamlıbel’e teşekkür etti.

BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik tarafından verilen eğitimde web siteleri için trafiğin önemi, arama motoru optimizasyonu, sosyal medya yönetimi, haber üretim ve içerik yönetimi gibi konular ele alınmıştı.

Bakmadan Geçme