• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Takva duyurdu: Van Besi OSB yatırım programına dahil oluyor!

Başkan Takva duyurdu: Van Besi OSB yatırım programına dahil oluyor!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Van Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin 2024 yatırım programına dahil olacağını duyurdu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Tarım ve Ormanı Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla İlimizde düzenlenen "Sektör Paydaşları Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Van TSO Başkanı  Necdet Takva; Van Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin 2024 yatırım programına alınması ve iz bedel bırakılmasını talep etti.Toplantıda Bakan Yumaklı’dan Van Besi OSB için talepte bulunan Necdet Takva toplantının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile müjdeli haberi verdi.
Van TSO Başkanı Necdet Takva yaptığı paylaşımda; “Ve; Şehrimizin en büyük projelerinden biri olan BesiOsb’yi Tarım Bakanı sayın İbrahim Yumaklı’nın müjdesi ile kısa süre içerisinde “yatırım programı dahilinde başlatma” müjdesini paylaşabiliriz:) Teşekkürler Sayın Bakan” ifadelerine yer verdi.

İLK ADIMLAR 2019’DA ATILDI

Van Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi için Van TSO öncülüğünde ilk adımlar 2019 yılında atıldı.
Van’ın Gürpınar, Edremit ve Gevaş ilçeleri arasında kalan ve uzun yıllardır mera olarak kullanılan atıl durumdaki yaklaşık 17 milyon metrekarelik arazinin 4 milyon metrekareye yakın alanı Tarıma Dayalı İhtisas OSB olarak kullanılmaya başlandı.

YILLIK 11.750 BAŞ BESİ SIĞIRI YETİŞTİRİLECEK

Van Besi OSB projesi ile bölge hayvancılığının ilerlemesi açısından önemli bir proje olacak. OSB’de ilk etapta 100 işletmenin hayvancılık faaliyeti yürüteceğini yıllık toplamda ise 11.750 baş besi sığırı yetiştirilerek, yıllık olarak 4 bin ton kırmızı et üretimi sağlanacak. Besi OSB’de soğuk hava depoları, et işleme ve paketleme tesisleri, yem fabrikaları, gübre atık ve işleme tesislerinin de yer alacağını ve ayrıca güneş enerji panelleri ile dönüşebilir enerji üretileceğini , bu alanda biyogaz üretim tesislerinin de yer alacağı duyurulmuştu.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme