• Haberler
  • Güncel
  • Başkale'de istiklal marşının kabulünün yıl dönümü kutlandı

Başkale'de istiklal marşının kabulünün yıl dönümü kutlandı

Van'ın Başkale ilçesinde İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünde ilçe protokolününde katılımıyla etkinlikler düzenlendi.

Van'ın Başkale ilçesinde İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çelik ve ilçe protokolünün katılımlarıyla Başkale Kültür Merkezinde program yapıldı.

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Siir okuma, tiyatro, orotoryo ve çeşitli etkinlikler sahnelendi.

Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, İstiklâl Marşının milletin onurlu mücadelesini dile getiren, milli bağımsızlığının olmazsa olmaz olduğunu; Anadolu istikbâlinin, Türklerin ve İslâm dünyasının var olmasının tek yolunun direnmek ve savaşmak olduğunu bildiren, Türk ordusuna inanç aşılayan yegâne marş olduğunu söyledi.

Kaymakam Çelik konuşmasında; “Mehmet Akif, İstiklâl Marşımızı Türk ordusuna adarken “korkma” sözleriyle dünyayı titreten, işgalcilere karşı duran erlerimizin mükâfatını alacağını hatırlatıyor. Mehmet Akif Ersoy'un artık benim değil; milletimindir dediği İstiklâl Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır” Şeklinde ifadeler kullandı.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme