BakanYardımcısı Çiftçi: iş adamlarımızın önünü açılacak

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrüklerde uygulanacak 'Tek Pencere Sistemi'ne ilişkin, 'Proje tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak.

 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, gümrüklerde uygulanacak "Tek Pencere Sistemi"ne ilişkin, "Proje tamamlandığında bürokrasi azaltılacak..., tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak." dedi.

Çiftçi, Van valiliğince Şişli öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini dileyerek, Suudi Arabistan'da gerçekleşen ve İslam dünyasını üzen terör saldırısını lanetledi.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"nin Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:

"350 milyar dolarlık ticaretin giriş ve çıkışını yapan bir bakanlığız. Hem gümrük, hem ticaret kısmıyla bizi ilgilendiriyor. Bu ihracatın kolay ve güvenilir şekilde yapılması, ticaret erbabının önünün açılması, bürokrasinin azaltılması, kapıların modernizasyonu ve tek pencere projelesinin uygulanmasıyla daha büyük bir ivme kazanacaktır. Gümrükler kısmında tek pencere projesi tamamlandığında bürokrasi azaltılacak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında belgeler elektronik ortamda bakanlığımızca ilgililere gönderilip, sonuçları aynı ortamda alınacak. Böylece iş adamlarımızın önünü açılacak, işlerini kolaylaştırılacak, ticaret hem güvenli hem de kolay olacak. Şuanda gümrüklere gittiğinizde birçok noktada 6-7 noktada durmaktasınız. Sistemle amaçlanan tek noktada bütün işlemleri bir gümrük personelinin yapmasıdır" diye konuştu.

Sınır kapılarındaki modernizasyon çalışmalarının da devam ettiğini anımsatan Çiftçi, Van'ın Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın ihalesinin de 12 temmuzda yapılacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme