Azerbaycan Kinyas Kartal Anısına Mevlit Okutacak

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ile Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (BDM), Van'da Burukan aşiret reisi, eski senatör ve milletvekili merhum Kinyas Kartal'ın anısına mevlit okutacak.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Merkezi'nde açıklama yapan ASİMDER Genel Başkan Göksel Gülbey, Çar Rusya'sı döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş döneminde Ermeni çetelerine karşı Burukan aşiretiyle birlikte mücadele veren eski senatör ve milletvekili görevlerinde bulunan Kinyas Kartal için şubat ayında Van'da mevlit okutup soykırım fotoğraf sergisi açacaklarını söyledi.

KARTAL ANISINA MEVLİT OKUTACAĞIZ

Gülbey, "Şubat ayı içerisinde Azerbaycan Hocalı'da Ermeni askerlerinin katlettiği yüzlerce Azerbaycanlı kardeşlerimizin yıl dönümünü anmak için soykırımı gösterir fotoğraf sergisi açılacak ve Van'ın tanınmış isimlerinden rahmetli Kınyas Kartal'ın Çar Rusya'sındaki yaşamında gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş döneminde Ermeni çetelerine karşı bölgede yaşayan Azerbaycan Türkleriyle beraber mücadele verdiği yaşamını içeren 'Erivan'dan Van'a hatıratım' isimli kitabını dağıtarak mevlit okutacağız" dedi.

KİNYAS KARTAL'IN KİTABI ERMENİCEYE ÇEVRİLDİ

BDM Genel Başkanı İsmail Ağayev ise, "Türkiye'nin saygıdeğer insanlarından olan rahmetli Kınyas Kartal'ın anısına yazmış olduğu 'Erivan'dan Van'a Hatıratım' isimli kitabını Azerbaycan Bakü'de Türkçe ve Ermenice baskısını yaptırarak çoğalttık. 26 Şubat'ta hem hocalı şehitlerini hem de rahmetli Kinyas Kartal'ı birlikte Van'da anacağız, bu da bir millet olduğumuzu, acılarımızın ve kültürümüzün aynı olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından ASİMDER ve BDM arasında yapılacak faaliyetle ilgili bir ortaklık protokolü imzalandı.

15 YIL VAN MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

 

Kinyas Kartal'ın "gençlere öğüt olması" için hazırladığı 22 sayfalık 'Erivan'dan Van'a Hatıratım' isimli kitapçığı 1987 yılında Anadolu Basın Birliği Genel Merkezi tarafından basıldı.Kartal 15 yıl Van milletvekilliği yaptı.

Bakmadan Geçme