• Haberler
  • Yazarlar
  • Azerbaycan, Ermenistan uçağını düşürdü, özel kuvvetlerinin mevzilerini ele geçirdi

Azerbaycan, Ermenistan uçağını düşürdü, özel kuvvetlerinin mevzilerini ele geçirdi

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağını düşürdü. Azerbaycan Ermenistan'ın cepheye gönderdiği özel kuvvetlerin geri çekildiğini duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: 'Tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı dikildi' açıklamasında bulundu.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusu tarafından son umut olarak mevzilere yerleştirilen özel kuvvetlerin Azerbaycan askerinin saldırısına dayanamayarak kaçmaya zorlandığı belirtildi. Bakanlık tarafından paylaşılan görüntülerde ise, Azerbaycan ordusunun zırhlı araçlarının ve askerlerinin Ermenistan özel kuvvetlerini nasıl kovaladığı yer aldı. Görüntülerin sonuna doğru ise Ermenistan askerlerinin mevzilerden kaçtıktan sonra bu mevzilere Azerbaycan askerinin ilerlediği  görülüyor.

ERMENİSTAN UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 12.30 civarında, Ermenistan ordusuna ait Su-25 savaş uçağının, Cebrail yönünde Azerbaycan ordusuna saldırı girişiminde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi. Azerbaycan ordusu dün de aynı yönde Ermenistan ordusuna ait bir Su-25 savaş uçağını düşürmüştü.

Bakmadan Geçme