ASLAN: İPEKYOLU BELEDİYE BİNASINA KAVUŞUYOR

Kaymakam Aslan, göreve başladığı günden bu yana herkese eşit mesafede yaklaştığını belirtti. Aslan'ın açıklamalarından satır başları: *Belediyemize ait hizmet binası yapma için çalışmalara devam ediyoruz. *Sıhke, Suvaroğlu, Gölbaşı, Zübeyde Hanım Caddeleri prestij cadde olacak. *Dokunmadığımız hiçbir sokak, cadde ve alan kalmayacak. *Semt pazarı yapmak için belirlediğimiz 3-4 yer var. *Şuana kadar 15 semt sahası yaptık

Burhan Ergin 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan beraberindeki başkan yardımcıları Murtaza Kamar ve Doğan Nurses ile birlikte basınla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Aslan, “Belediyemize ait hizmet binası yapma için şuan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapacağımız binanın kampus gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Engelsiz Yaşam Merkezinin arkasında bir yerimiz var. Yeni hizmet binamızı orada yapabiliriz. Projemizi bitirdik, sadece güncelleme yapmamız gerekiyor” dedi.  

“Sorunları bitirmek için büyük çaba sarf ediyoruz” 

İmkanlar ölçüsünde sorunları bitirmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Şehrimizin kırsal ve merkez mahallelerinde imkanlarımız ölçüsünde hem devletimizin hem de yerel yönetimlerimizin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana İpekyolu için elimden gelen her türlü çalışmayı sergiliyorum. Muhtaç aileleri ziyaret ederek onlara yardımcı olmak beni çok mutlu ediyor. Kırsal ve merkez mahallelerimizde öyle şeylere şahit oluyorum ki bazen yediğim lokmalar dahi boğazıma kilitleniyor. İnşallah sosyal devlet olmanın gereği hepsine ulaşmayı hedefliyoruz. Birçok yardıma muhtaç aileyi ziyaret ederken, kesinlikle haber yaptırmıyorum ama bazılarını da devlet olarak onların yanında olduğumuzu ifade etme adına basına gönderiyoruz. Yaşlı insanlarımızı ve esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Her hafta işe gitmeden önce esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinliyorum. Yapacağımız yatırımları bizzat esnaflarla istişare ediyoruz. Biz İpekyolu Belediyesi olarak herkesin fikrine saygı gösteriyoruz. Çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Eksiklerimizin olduğunun farkındayım ama emin olun sorunları bitirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. İpekyolu için güzel şeyler yapmaya özen gösteriyoruz. Genç kardeşlerimizle bir araya gelip sohbet ediyoruz. Köylerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Belediyemizde çalışan temizlik görevlilerinin çalışma koşullarını düzeltiyoruz. Onların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyorum” diye konuştu.  

“Dokunmadığımız hiçbir sokak, cadde ve alan kalmayacak” 

İpekyolu’nun tamamına dokunacaklarını belirten Aslan, “Bakın ben devletin mülki idari amiriyim. Herkese eşit derecede yakınız. Biz burada herkesin kaymakamıyız. Herkesin belediye başkanıyız, şiddete bulaşmayan herkes bizim kardeşimizdir ve başımızın üstünde yeri var. Çalışmalarımızı yaparken de inanın herkese eşit mesafede duruyoruz. Bu benim inandığım ve hayatım boyunca da uygulamaya çalışacağım bir gerçektir. Göreve başladığım günde aynısını söyledim, inşallah veda ederken de aynısını söyleyeceğim. Projelerimizin birçoğunu başlattık, birçoğunun da ihalesi bitti. Bu sene yarım kalan projelerimiz Nisan ayında inşaat mevsimiyle beraber başlayacak ve çok kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Dokunmadığımız hiçbir sokak, cadde ve alan kalmayacak. Biz genel olarak merkezde ve kırsalda güzel işler yapmaya çalışıyoruz” dedi.  

“İpekyolu’nda ahır yıkımları bitti” 

İpekyolu’nda 150’ye yakın ahır yıktıklarını, ilçede yıkılacak ahır kalmadığını ifade eden Sinan Aslan, “Van’da insanlar maalesef ahırları sahile, yukarı tarafı da yerleşim yeri yapmışlar. Coğrafya olarak o kadar güzel bir şehirde yaşıyoruz ki kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizim kalenin hemen arka tarafında 3 kilometrelik bir sahil yolumuz var. Orayla alakalı inanılmaz bir prosedür vardı. Biz 3 aylık kısa bir sürede ilgili birim arkadaşlarımızla beraber 1 milyon 400 bin metrekare hazineye, dolayısıyla belediyeye arsa kazandırdık. Bu inanılmaz değerli bir çalışmadır. Buzhane ve Yalı Mahallelerinde arkadaşlarımızın tespit ettiği ahırlar vardı. Oraları geziyoruz, her taraf hayvan pisliği kokuyor. Hayvan pisliği göle akıyordu. Biz bütün ahırları yıktık, ilk günden bugüne kadar toplam 150 ahır yıktık. Tuşba ve Edremit ilçelerini de işin içine dahil ettik. Onlarda belli bir aşamaya getirdi ama bizim ahırlarımız bitti. İpekyolu’nda şuan yıkılması gereken hiçbir ahır yok. Hatta gelip dönüştürelim diye bizden rica ettiler ama biz kesinlikle buna izin vermedik” şeklinde konuştu. 

“Sıhke, Suvaroğlu, Gölbaşı, Zübeyde Hanım Caddeleri prestij cadde olacak ” 

Eleştirilere saygı duyduklarını kaydeden Aslan, “Bin 800 metruk yapıdan 300’ünü yıktık. Hedefimiz metruk yapıların tamamının İpekyolu’nda bitirilmesidir. Maraş ve diğer caddelerde yapılan çalışmalar daha öncesinde planlanan, oradaki kaldırımlarda insanlar kayıyordu. O zamanlar bu yüzden eleştiriliyorduk, şimdi düzelttik, niye zamanında yapılmadı diye yine eleştiriyorlar. İnsanlarımızın eleştirilerinin başımızın üstünde yeri var ama şuan bence takdir ediyorlar. Daha eksiklerimiz var, Sıhke, Suvaroğlu, Gölbaşı, Zübeyde Hanım Caddelerinin prestij cadde olması için önümüzdeki sene çalışma başlatacağız. Şehrimize yeni yollar açarak trafiğin rahatlamasını sağlıyoruz. Bu sene 10 kilometrelik yol açtık. Bu açtığımız yolların alt yapıları da tamamlandı. Önümüzdeki yıl standartlara uygun olarak yine yeni yollar açacağız. Ayrıca Şabaniye’nin devamında 30 kilometrelik yol açılıp kaleye bağlanması hayalimizdir. Ayrıca kaldırım işgalleriyle mücadelemiz sürüyor. Şuan semt pazarı yapmak için belirlediğimiz 3-4 yer var. Bunları pazar başkanlarıyla ve pazarcılarla bir araya gelerek belirledik. Acaba diyorum buraları yaptıktan sonra bu insanların bir kısmını oralara çekebilirsek vicdanen de rahat ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

“Semt sahalarına çok önem veriyoruz” 

Kırsal ve merkez mahallelerde semt sahası yapmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Aslan, “Ben çocukken arkadaşlarımla sokak aralarında top oynayarak büyüdüm. Oynadığımız yeri 3 ay sonra gelip hafriyatla kazarlardı. Bizim artık top oynayacak alanımız yoktu. Benim en büyük hayalim çocukların rahat top oynayabileceği semt sahaları yapmaktır. Şuana kadar 15 semt sahası yaptık. Çalışmaları bitmek üzere, şuan yapılırsa çimlenmesi donar diye arkadaşlar Nisan ayında yapmamızı istedi. Düşüncemiz 30 köyümüze ikişer tane futbol, basketbol, hentbol ve voleybol sahası yapmaktır. Biz bu tür çalışmaları çok yapmak istiyoruz fakat yer bulamıyoruz. Kırsalda lig kurmak istiyoruz ama pandemiden dolayı yapamadık. Biz merkezde bu projemizi hayata geçirdik. Köylerimize semt sahası yaptıktan sonra malzemelerini yine biz karşılayacağız. Maçlara gidiş gelişlerini biz karşılayacağız. Bazı köylerimiz çok uzak diye antrenörler gitmek istemiyor. O çocuklarımızı hayata kazandırmamız gerekiyor. Onların içinde bir sporcu çıksa bile dünyası farklı bir şekilde değişse inanın her şeye değer. Merkezde atıl durumda olan kapısı kilitli semt sahalarımız vardı. Onların tamamını açtık. Şuan herkes kullanabiliyor. Merkezde kurduğumuz lige 38 takım başvurdu. Bizim hedefimiz kırsal ve merkez mahallelerimizde farklı branşlarda ligler kurmaktır. İpekyoluspor adı altında 13 branşta çok yetenekli, başarılı arkadaşları dahil etmektir. Bu arkadaşlarımızın ulusal ve uluslararası turnuvalarda bütün masraflarını karşılayacağız. Hayalim her hafta gidip bir mahallede maç oynamaktır” şeklinde konuştu. 

“Van’ın her tarafını karış karış biliyorum” 

 Kaymakam Aslan son olarak şunları söyledi; “Ben yaklaşık olarak 4 yıldır Van’dayım. Vali Yardımcılığı, Genel Sekreterlik, YİKOB Başkanlığı görevlerinde bulundum. Şuan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürütüyorum. Van’ın her tarafını karış karış biliyorum. Bir proje yaparken bütün birim amirlerimizle beraber yapıyorum. Her şeyi konuşuyoruz. Benim en büyük danışmanım hizmet edeceğim ve yapacağım projenin muhataplarıdır. Engelsiz Yaşam Akademisi’nin çevresini önümüzdeki yıl merkez haline getireceğiz. Orada ters ev, buz patent pisti, oyuncak müzesi olacak. Çalışmalar Nisan ayında başlayacak.” 

 

Bakmadan Geçme