Araç Sürücüleri Dikkat Artık Her An Ceza Yiyebilirsiniz!

Araç sürücüleri bundan sonra daha dikkatli olmalı ve kurallara daha çok uymalılar. Çünkü artık yanında cep telefonu ya da fotoğraf makinesi bulunduran herkes sizin ceza almanızı sağlayabilir.

karayolları Trafik Kanunun da dğişiklik öngören tasarıya, gönüllü vatandaşların fahri trafik müfettişi olmasına ilişkin bir madde eklendi. Bu maddeye göre, herkes artık bir sürücünün ceza almasını sağlayabilecek. Eğer birisi kural ihlali yapmış ise, aracını kaldırıma park etmişse, aşırı hız ya da hatalı sollama gibi ihlaler yapılmış ise, aracından dışarıya çöp atmış ise bunları fotoğraf çekerek belgelenirse ceza alabilirsiniz. Yalnız cezanın uygulanabilmesi için kural ihlali yapan aracın fotoğrafta plakasının net olarak görünüyor olması gerekiyor.

Sizde bir kural ihlali yapan birini bildirmek istiyorsanız yapmanız gereken, kural ihlali yapan aracın ihlalini ve plakasını gösteren bir fotoğraf çekiyorsunuz. Bu fotoğrafı Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde oluşturulan online ihbar sayfasına yükleyebilir ya da en yakın  trafik ekibine bildirebilirsiniz.

Kural ihlali belgede açık şekilde kayda alınan sürücülere Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Bu uygulamanın Avrupa ülkelerinde kullanıldığı, Avrupa’da cezaların yüzde 60’nın halk tarafından yapılan ihbarlar neticesinde kesildiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme