Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden depremzedelere destek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan depremden sonra başlatılan yardımlaşma seferberliğine Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden destek geldi. Derneğin sekreteri Oya Boysan yaptığı açıklamada 'Depremin ardından hızlı bir şekilde harekete geçerek depremzede vatandaşlarımıza gıda, ısıtıcı, yiyecek, giysi, konaklama ve çeşitli desteklerde bulunduk. Van depremini yaşayanlar olarak depremzede kardeşlerimize elimizden gelen tüm desteği sunacağız' dedi.

Burhan Ergin

Kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettiren Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10 ilde yıkıma yol açan depremin ardından depremzede vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu. Dernek sekreteri Oya Boysan, “Büyük felaketin sabahında acil bir toplantı yaptık. Van depremini yaşayanlar olarak hızlı hareket etmenin ne kadar önemli olduğu bilinciyle onursal başkanımız Yaşar Müncester’in Van depreminde yapmış olduğu yardımların tecrübesiyle bir komisyon oluşturduk. Acil yardım toplanması için 1500 kişilik WhatsApp gruplarımızda duyuru yaptık” dedi.

“Kamyon yardımlarımızı deprem bölgesine gönderdik”

Toplanan yardımları deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyen Boysan, “Hemşehrilerimizin gıda, giyim, hijyen ürünleri, yatak, yorgan, battaniye, ısıtıcı, oyuncak ve benzeri yardımlarını nakliyeci Fevzi Öcal hemşehrimiz büyük bir özveriyle gönüllü olarak derneğimize hızlı bir şekilde ulaştırdı. Abdullah Sevim Sivil Toplum Merkezindeki dernek ofisimizde hızlı bir şekilde ayrıştırıp paketleyerek iki kamyon yardımlarımızı deprem bölgesine gönderdik. Depremzedelerin barınma sorunları için onursal başkanımız Yaşar Müncester ve yönetim kurulumuzdaki pek çok arkadaşımız boş konutlarını ücretsiz olarak depremzedelere açtılar. Ayrıca evlere yerleşen depremzede misafirlerimize gıda, ısıtıcı, yiyecek, giysi desteğinde bulunduk. Tamara, Bilgehan, Erdem Kaan, Rixos, Rios ve pek çok hemşehrimizin oteline yüzlerce depremzede misafirimizi yerleştirdik. Otellerdeki depremzede misafirlerimize giysi desteğinde bulunduk, hem depremzedelere hem de başka sivil toplum kuruluşlarından gelen taleplere destek verdik. Yönetim kurulu üyemiz Recep Ertaş depremzede çocuklara dershanesini açarak destek oldu. Yönetim kurulu olarak iş sahibi Vanlıların depremzedelere iş alanında öncelik tanıması kararını aldık. Otel ve evlerdeki depremzede misafirlerimizi sık sık ziyaret edip onlara moral olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Zaman birlik olma zamanı”

Boysan, “Pazartesi günü sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapıp Antalya’daki depremzedelere ne şekilde katkı sunabiliriz konusunda karar alıp yolumuza devam edeceğiz. Küllerinden doğan şehir Van’ımızın, Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bundan sonra da desteğe devam edeceğimizi bildiririz. Bu süreçte ne kadar büyük aile olduğumuzu gördük hem ağladık hem çalıştık. Zaman birlik olma zamanı emek veren yönetim kurulu arkadaşlarımıza, hemşehrilerimize, Antalya’daki dostlarımıza ve herkese tek tek çok teşekkür ediyoruz. Allah herkesin hayrını kabul etsin” dedi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
MÜZEYYEN TİMUROĞLU 21 Şubat 2023 00:47

Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkürler

Bakmadan Geçme