KİTAP VE GAZETE

Rıdvan Kadeş yazdı...

Uygarlığın ilerlemesi kültürün sonraki kuşaklara aktarılmasıyla mümkündür. Bu iletişimi gerçekleştiren araç yazıdır.

Yazının geliştirilip yaygın hâle dönüştürülmesi kitapla olmuştur. Birçok bilgi kaynağı radyo,  televizyon, sinema gibi araçlarda kullanılır olsa da, hiç bir bilgi kaynağı kitap Gazete ve benzeri basılı yayının yerini tutmamıştır.

İnsanlarımızın kitap ve Gazete okuma sayısı arttıkça günlük yaşamımızı renklendirmesinin yanında geçmiş ve geleceğe dair, kültürümüzü de artıracaktır.

Kitap gazete ve basılı yayından söz etmişken ilimizin öncü gazetecisi merhum Remzi Perihan’dan söz etmemek vefasızlık olur.

Remzi Perihan ilimizin Cumhuriyet dönemi hafızası ve önemli mihenk taşlarından bir değerimiz.

Van'ın ilk ve tek gazetesi olan Vansesi Gazetesi 1937 yılında yayın hayatına başlamış, tarafsız ve bağımsız yayımcılık anlayışıyla günümüze kadar önemli haberleri biz okurlarına ulaştırmayı başarmıştır.

Rahmetli Remzi Perihan aynı zamanda ilimizde kurulan başta Van Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşlarının öncüsü ve kurucusudur. Aynı zamanda ilimizin ilk üniversite mezunlarından biridir.

Değerli hemşehrimiz merhum Perihan’ı bu önemli hizmetlerinden dolayı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Böylesi önemli hemşehrilerimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Fakat şanslıyız. Çünkü Bu değerimizin,  izinde aynı ruhla bayrağı taşıyan evlatları Erdal Perihan ve Ümit Perihan kardeşler bizleri bu şanstan mahrum bırakmamış,  gazeteyi yayınlamaya ve okuyucularına ulaştırmaya devam etmişlerdir. Biz bu değerli kardeşlerimizi başarılı iş ve onurlu yayıncılık hizmetlerinden dolayı kutluyor biz okuyucularına ulaştırdıkları günlük gazete haberleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Bakmadan Geçme