Antalya Belediye Başkanlarının Eşleri Vanlılarla buluştu

Van Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede ve Vanlı kadınlar, Antalya belediye başkan eşlerini ağırladılar.

Vansesi Haber Merkezi

Van Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede Vanlı Fikret Acar’ın sahibi olduğu Erdem Hotel’de organize ettiği ‘Vanlılarla buluşma yemeği’ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal etkinliğe onur konuğu olarak katıldı.

Van Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, amaçlarının Van’ı ve Vanlıları Antalya’da doğru tanıtmak, Vanlı ve Antalyalı bayanlar arasında güç birliği oluşturmak olduğunu, bu amaçla Van Kahvaltısı, Van yemekleri gibi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.  Serpil Dede, “Hemen hemen her ay bir araya gelerek eğitim ve sosyal amaçlı projelerimizi konuşuyoruz. Vakıf adına öğrenci okutuyor, doğu ve güneydoğudan gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Van depreminde yuvalarından kopup buralara gelen çok sayıda vatandaşlarımız var. Vakıf olarak elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Vakfımızın kadın kolları yeni kurulmasına rağmen pek çok proje ürettik. Yaşlılar için, lösemililer için projelerimiz var. Ayrıca vâkıf adına ağaçlandırma çalışmaları da yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda projelerimizi artırarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, toplumu şekillendiren,  sorumluluk alan kadınların ne kadar güçlü olduklarını, ne kadar yurtsever olduklarını ve birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını göstermektir. Etkinliklerimizi genelde Vanlıların sahibi olduğu otel lokanta, kahvaltı salonu gibi yerlerde düzenliyoruz” dedi.

 Van Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, yemek sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal’a Van kedisi, Van kalesi amblemleri taşıyan çeşitli hediyeler armağan ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme