Sanat Sokağı Yeniden Düzenleniyor

Sanat Sokağı’nın çirkin ve ürkütücü görüntüsü ile ilgili haberimiz İpekyolu Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye sokağın ismine ve Van’a yakışır bir görünüme kavuşması için çalışma başlattı.

İlhan Siyahtaş

Gazetemizde yer alan “Dökülen Sanat Sokağı Ürkütüyor “ haberimiz ve vatandaşların tepkisi üzerine harekete geçen İpekyolu Belediyesi Sanat sokağında çevre düzenlemesi çalışmaları başlattı. Belediye sokağın ismine yakışır görünüm kazanması için karo taşlarının yenilenmesi yanında oturma bankları ve aydınlatmaları yenileyecek. Bu arda ağır hasarlı duran Türk Telekom binasının yıkılarak kaldırılması için İpekyolu Belediyesi tarafından girişim başlatıldı.

Sanat Sokağı'nı kötü görünümden kurtaracaklarını ifade eden İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser “2011 depreminden dolayı kentin birçok binası olduğu gibi Doğu İş Merkezi'de hasar gördü Binanın yıkımı sırasında sokakta ciddi tahribatlar oluştu. Mevsim şartlarının elverişsiz olmasından dolayı sokakta çalışma başlatamadık. İş mevsiminin başlamasından sonra İpekyolu ilçemizin birçok noktasında olduğu gibi Sanat sokağında ekiplerimiz çalışmalara başladı. Sanat sokağı düzenlemelerle güzel bir görünüm kazanacak ” şeklinde konuştu.

Sanat sokağı esnafı ve vatandaşları çalışmadan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Bakmadan Geçme