BÜYÜKŞEHİR PARK AVM'DEKİ İŞYERLERİNİ SATIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kapalı bulunan Park AVM'de mülkiyeti belediyeye ait 75 adet dükkan ve 860 metrekarelik hissesini satışa çıkardı.

Burhan Ergin

Eski Atatürk İlkokulu, 1980'li yıllarda İl Özel İdare binası olarak kullanılan daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen, 2012 yılında bir firmaya alışveriş merkezi yapımı karşılığında yarı yarıya ihale edilerek anlaşılan, ancak 9 yılda tamamlanarak, kısmen açıldıktan bir süre sonra sorunları nedeniyle kapanan Park AVM'deki mülkiyeti belediyeye ait 75 dükkân Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla satışa çıkarıldı.

75 ADET DÜKKAN SATILACAK

Van Park AVM açıldığı günden itibaren borç, yönetim, elektrik, doğalgaz, kiralama, devir, ortak gider gibi çeşitli sorunlar yaşıyor. Van Büyükşehir Belediyesi proje ve işletmeden kaynaklanan sorun ve eksikliklerin olduğu Van Park AVM'de mülkiyeti belediyeye ait 75 adet dükkan ve 860 metrekarelik otopark hissesini kapalı teklif ihale yöntemiyle satışa çıkardı.

BELEDİYE ENCÜMENİNE YETKİ VERİLDİ

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (e) fıkrası hükmü ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. Maddesi uyarınca " Kapalı teklif usulü" ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 13. Maddesi gereğince satış ihalesini gerçekleştirmek üzere Belediye Encümeni'ne yetki verdi.

KAPALI TUTULUYOR

Büyük umutlarla açılan ancak sorunları bir türlü çözülemeyen157 işyerinin yer aldığı Park AVM'de işyeri kiralayan, iş yeri satın alan esnaflar mağduriyet yaşamaları nedeniyle işyerlerini boşaltmak zorunda kaldı. Sorunların devam ettiği Park AVM kapalı tutuluyor.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMALIYDI

AVM olmayacak, belediyeye maddi ve sosyal anlamda hiçbir yarar sağlamayacak, kentin kalbi sayılan konumdaki yere projesi ve mimarisi yeterince incelenmeden AVM yapılmasının baştan itibaren yanlış bir tercih olduğunu belirten esnaf ve vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'ndeki söz konusu yer Belediye Kültür Merkezi olarak kent yararına değerlendirilmesi daha yararlı tercih olurdu ama "yapılmadı. Şimdi Belediye Park AVM'ninsorunlarıyla uğraşıyor dediler.

Bakmadan Geçme