Ak Parti İl Yönetimi Kurulu Toplantısı Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Zahir Soğanda, barış sürecinin önemine değinerek, “Burası, bu halka sömürülüğü reva görenlerin meydanı olmamalıdır” dedi.

Partisinin İl Kurul Toplantısı’na katılan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, 2015 yılında halkın kendilerinden sivil bir anayasa beklediğini belirtti. Açıklamalarında koalisyon hükümetlerinin 2002 yılına kadar büyük bir engel teşkil ettiğini vurgulayan Soğanda, “1982 Anayasası, milletimizin ayağına nasıl bir pranga ise ve sürekli çember takıyorsa, koalisyon hükümetleri de halkımızın, ülkemizin ve memleketimizin gelişmesi için en büyük engellerden biridir. Birileri eski günlerini unutmuş, yine bir koalisyon özlemi içerisindedir. Hükümetleri koalisyona mahkum etmek istemektedirler. Seçim alanında, sandıkta yenemediği bu halkı değişik, yasadışı yollarla engellemeye çalışıyorlar ve bu koalisyon sistemini gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.
Yüzde 10 seçim barajının indirilmesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Soğanda, “30 yıldan beri var olan yüzde 10 barajını indirmeye çalışıyorlar. Ama yasa değişikliği ile değil, hiçbir hakları olmadığı halde bireysel bir başvuru ile bunu yapmak istemektedirler. Üstelik 12 Eylül 2010 Referandumu’nda AK Parti hükümetimiz tarafından getirilen anayasa değişikliği ile bunu yapmaktadırlar. Halbuki bu bireysel başvuru hakkı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Halk Partisi (MHP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) desteklemediği bir dönemde, AK Parti tarafından gerçekleşmiş olan bir anayasa değişikliğidir. O dönem bu anayasa değişikliğini reddeden zihniyet, bugün ise AK Parti’nin getirmiş olduğu bu bireysel başvuru hakkına şu anda sığınmaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarında çözüm sürecine de değinen Soğanda, “AK Parti olarak sonuna kadar çözüm sürecinden yanayız. Ama çözüm süreci hiçbir zaman rehavete kapılmamızı gerektirmez. Hiçbir zaman başarı, bu halk üzerinden despotluğu gerektirmez. Burası, hiçbir zaman bu halka sömürülüğü reva görenlerin meydanı olmamalıdır. Bu nedenle önümüzdeki genel seçimlerde çok güçlü bir şekilde çıkmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Başkan Soğanda, konuşmasını pazar günü yapılan kongrede divan başkanlığını yürüten AK Parti Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ve Van İl Koordinatörü Urfa Milletvekili Yahya Akman’a teşekkür ederek tamamladı.
Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme