• Haberler
  • Ekonomi
  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak mı?

Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle milyonlarca araç sahibi otoyollar ve köprülerin ücretsiz mi olacağını, yoksa fiyat tarifesinin mi uygulanacağı merak ediyor. İşte şimdiye kadar alınan ilk bilgiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Bayramı'nın hızla yaklaşması, milyonlarca araç sahibini otoyollar ve köprülerin bayram günlerinde ücretsiz mi olacağı, yoksa fiyat tarifesinin mi uygulanacağı konusunda büyük bir merak sarmış durumda.

Şu ana kadar edinilen ilk bilgilere göre, bayram süresince bazı önemli geçiş noktalarında geçici olarak ücretsiz geçiş sağlanabileceği yönünde belirlemeler yapılabilir.

Sürücüler, bu gelişmeleri yakından takip ederek bayram tatilini daha verimli ve ekonomik bir şekilde planlayabilecekler.

Bu bayramda, İstanbul’da Marmaray, İzmir’de İzban ve Ankara’da Başkentray, vatandaşlara ücretsiz hizmet sunacak. Ancak, Temmuz ayında yapılan zamların ardından 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 8,50 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 1. araç sınıfı için 20.00 TL, 2. araç sınıfı için 25.00 TL ve 3. araç sınıfı için 50 TL geçiş ücreti alınırken, Osmangazi Köprüsü’nden ise 1. sınıf araçlar için 190.00 TL geçiş ücreti alınıyor.

Fakat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Normalde, resmi tatillerde yap-işlet-devret projeleri dışındaki köprü ve otoyolların ücretsiz olması uygulaması mevcut. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı olan köprülerin resmi tatillerde ücretsiz olduğu bilinmekte.

Vatandaşların bu konudaki merakı devam ederken, yetkililerden konu hakkında resmi bir açıklama bekleniyor. Açıklama yapıldığında köprü ve otoyolların durumu netleşecek ve vatandaşlar planlarını ona göre yapabilecekler.

HANGİ KÖPRÜLER YAP-İŞLET-DEVRET PROJESİ?

GEBZE – ORHANGAZİ – İZM​İR OTOYOLU ​(İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞİ VE BAĞLANTI YOLLARI D HİL)​​

KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ D HİL) ​​ODAYERİ – PAŞAKÖY ​ KESİMİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) KINALI – ODAYERİ KESİMİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) KURTKÖY – AKYAZI​ KESİMİ

KINALI – TEKİRDAĞ – ÇANAKKALE OTOYOLU (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) MALKARA – ÇANAKKALE KESİMİ

ANKARA – NİĞDE OTOYOLU

MENEMEN – ALİAĞA – ÇANDARLI OTOYOLU

AYDIN – ​DENİZLİ OTOYOLU

KUZEY MARMARA OTOYOLU ​(3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ DAHİL) NAKKAŞ – ​BAŞAKŞEHİR ​(BAĞLANTI YOLLARI DAHİL)​

ÇEŞMELİ-ERDEMLİ – SİLİFKE – TAŞUCU OTOYOLU PROJESİ ÇEŞMELİ – ​KIZKALESİ KESİMİ

Kaynak: Nokta Gazetesi

Bakmadan Geçme