15 Şubat Protesto Edildi

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'ye getirilişinin 16. yıl dönümü nedeniyle Van'da yürüyüş düzenlendi.

İlhan Siyahtaş

HDP-DBP  İl Başkanlıkları öncülüğünde düzenlenen protesto yürüyüşüne katılanlar  Cumhuriyet Caddesi'ndeki Feqiye Teyran parkında toplandı

HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havva  burada okuduğu basın açıklamasında, “  Abdullah Öcalan uluslar arası bir komployla uluslar arası bir hukuka aykırı bir şekilde Türkiye’ye getirildi. Bu yüzden halkımız her 15 Şubatı kara gün olarak protesto ediyor. Komployu gerçekleştirenlerin amacı Abdullah Öcalan şahsında Kürt hareketini tavsiye etmek ve Türkiye halkları arasında uzun yıllara yayılacak bir boğazlaşmayı başlatmaktı. Ancak Abdullah Öcalan 1993 çözüm ve diyalog arayışlarına İmralı’dan yeni bir hamleyle barış sürecine çevirerek egemen güçlerin oyunun bozdu. Başlatılan yeni süreçle hesapları bozulan egemen güçler Abdullah Öcalan üzerinden uzun yıllardır süren tecrit ve izolasyon politikasını başlattı" dedi.

 

Hayva “Öcalan yine bugün barış konusunda mücadelesini sürdürüyor ve ezilen tüm dünya hakları için kurtuluşun yollarını gösteriyor. İşte barış ve özgürlük mücadelesinin yürütücüsü böyle bir lider, 16 yılıdır İmralı’da tutuluyor. Akp hükümeti sürekli Çözüm sürecinden söz etmesine rağmen barış projesini ortaya koyan Öcalan’a yönelik devlet politikasında herhangi bir değişikliğe gitmemiştir. Gelinen noktada kalıcı ve onurlu bir barışın sağlanması için Öcalan’ın özgür kalması şarttır. Kürt halkı barıştan demokrasiden ve eşitlikten yana tüm halklar Öcalan özgürleşinceye kadar mücadelesini sürdürecektir. Uluslar arası komployu 16’cı yıl dönümünde komployu bir kez daha lanetliyoruz” diye konuştu.

Basın açıklaması ve yürüyüşe DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Derya Hayva,  Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, Barış Anneleri Meclisi ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) aktivistleri katıldı.

Kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bakmadan Geçme