ZÜCCACİYE ESNAFI DEPREM MAĞDURU

Van'da meydana gelen depremler en büyük zarar gören esnaf gruba arasında yer alan ve malzemelerinin büyük bölümü kullanılmaz hale gelen züccaciye esnafı toparlanmaya çalışıyor.
Yaşanan deprem anında dükkanlarında bulunan ve çok hassas olan malzemelerinin kırıldığını belirten züccaciye esnafı, borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini söylediler. Hiç bir yetkilinin deprem sonrasında kendilerini ziyaret etmediğini dile getiren Mazlum Ticaret sahibi Şehmuz Duman, borçlarını ödemek için aylarca inşaatlarda çalıştığını söyledi. Defalarca hasar tespiti için gerekli kurumlara müracaat ettiklerini ifade eden Duman,"Depremde dükkanda bulunan tüm raflar yıkıldı, içerisinde bulunan porselen tabaklar, bardaklar kırıldı. Aylarca dükkanlarımız kapalı kaldı. Yaklaşık 25 bin TL zararım oldu. Defalarca müracaat etmemize rağmen hiçbir yetkili gelip halimizi sormadı" dedi.
Yıllarca beraber çalıştıkları bankaların bile kendilerine yardımcı olmadığını ifade eden Kurt Hediyelik firması sahibi Husret Kurt ise, "5 ay boyunca dükkanlarımız kapalı kaldı. Borçlarımızı ödeyemediğimiz için yılarca hiçbir sıkıntı yaşamadan çalıştığımız bankalar, 3 ay içerisinde çeklerimizi yazıp iş hayatımızı bitirme noktasına getirdiler" dedi.
Depremde yaklaşık 110 bin TL zararı olduğunu dile getiren Kurt, Ramazan Bayramı'nda da umduğunu bulamadıklarını ancak bazı firmalarla olan ikili diyalogtan dolayı ayakta kaldıklarını sözlerine ekledi.
vanhaber, van haber, van, haber
deprem, ticaret, mağdur, züccaciye,ramazan

Bakmadan Geçme