ZİNDANDAN ÇIK.

Eğitimci Yazar Bahri Yıldızbaş yazdı...

Bahri Yıldızbaş

Ahlakın temeli ne zaman dine dayandırılsa, adalet ne zaman ilahi otoriteye bağımlı hale getirilse, en ahlaksız, en adaletsiz, en kepaze şeyleri mazur gösterip yaygınlaştırmanın yolu açılmış demektir.

— Feuerbach; “Ahlak, dine bağlı değildir. Ahlak, başkasının hakkıdır. Yeryüzünde hiçbir şey başkasının hakkından daha kutsal değildir.”

Dindar olduğu için artık ahlaka ihtiyacı kalmadığını düşünenlerin, Hz. Peygamberin kendisine  din gelmeden öncede Ahlak sahibi olduğunu unutmamalıdırlar.

Din, ahlaka kalite katmak için vardır.

— “Ahlak fidan gibidir; tek tek dikmek gerekir.”

— “Ahlaksızlık yangın gibidir; tek tek yakmana gerek yok. Bir kundakçı, koca bir ormanı yok eder.”

Allah adaleti bize emretti:

— Sünniler, ahirete erteledi.

— Şiiler “ilahi adalet” etiketi yapıştırıp

arşı âlâya iade etti.

 Sonuç olarak; dünya mazluma zindan, zalime bayram oldu.

— "Gidin, bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra, bir başka topraktan tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta, hiçbir şey olmayacaktır.  Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde, bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz. Kırmızı karınca bunu yapanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken, siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir. Oysa çok iyi bildiğiniz üzere, kaosun asıl nedeni sizin elleriniz, ve karıştırıcılardır. O nedenle, günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse de başka ortamlarda, normalde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde, kendinize hep şu soruyu sorun lütfen; Kavanozu sallayan, inançlarınızı pazarlayanlar ve karıştıranlar İLE ayrıştıranlar kim?" Al.

Zalimlerin bayramının bitmesi, mazlumların zindandanlarının yıkılması ve karıştıranların ellerinin yakılması: UMUTLARIMIZDA, MÜCADELEMİZDE, MANTIĞIMIZDA, İNSALIĞIMIZDA ve ruhumuzda OLSUN.

Bakmadan Geçme