ZABITADAN BAYRAM DENETİMİ

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte hizmet veren unlu mamul imalathanelerini, fırınları ve kasaplara yönelik denetimlerini bayram öncesi sıklaştırdı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte hizmet veren unlu mamul imalathanelerini, fırınları, kasapları ve halkın sağlığını ilgilendiren tüm mekânlarda denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesi bu çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren zabıta ekipleri, kentte bulunan unlu mamul imalathanelerinin tümünde denetim yaparak birçok işyeri sahibine kurallara uygun olmadıkları için cezai işlem uygulaması yaptı. Yapılan uygulamaların ardından işyeri sahiplerine eksikliklerini tamamlamalarını isteyen belediye ekipleri, bu işyerlerine kısa süreliğine zaman vererek tekrar kontrollerin yapılacağını da söyledi.
Günün erken saatlerinde yapılan denetimlere Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak, Zabıta Müdür Yardımcısı Zeynep Karakoyun ve zabıta ekipleri katıldı. Kent merkezinde hizmet veren birçok imalathanede denetim ve kontrol çalışmalarını yapan ekipler, imalathanelerde hijyen, işyeri açma ruhsatı ve çalışanların sağlık portör muayene cüzdanları olmadığı gerekçeleri ile birçok işyerine cezai işlem yaparken, işyerlerinde hiçbir eksiklikleri olmayan işyeri sahiplerine ise teşekkür etti.
Yapılan kontrollerin ve denetimlerin ardından imalathanelerin çoğuna cezai işlem uygulaması yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Kıpçak, “Halkın sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Halkımızın sağlığını ilgilendiren hiçbir konuda asla taviz vermeyeceğiz. Yiyecek ve içecek üretiminin olduğu tüm noktalarda denetim ve kontrollerimizi sıklıkla yaparak devem edeceğiz. Yapılan denetimlerde ve kontrollerde insanlarımızın sağlığını ilgilendiren olumsuz en küçük bir ihmal bile asla taviz vermeden gereğini yapacağız. Tüm esnaflarımıza ve işyeri sahiplerine bu konuda üstüne düşen sorumlulukları ve görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Bizler belediye olarak aralıksız ve sürekli çalışmalarımızı sürdürerek devam ettireceğiz” dedi.
Ramazan ayıyla birlikte normal kontrollere ek olarak özellikle gıda ürünleri satışı yapan işyerleri ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerinin artırıldığını söyleyen Zabıta Müdür Yardımcısı Zeynep Karakoyun da, “Amacımız, vatandaşlarımıza gönül rahatlığı içinde gıda ürünlerini alabilecek ortamı sağlamaktır. Yapacağımız sıkı denetimlerle olumsuzlukların önüne geçme çabası içerisinde olacağız. Ramazan ayı boyunca bu yönlü çalışmalarımız sıklıkla devam ederek bundan sonraki zamanlar içinde aynı performansla denetim ve kontrol çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme